Proszę o porade co z tym silnikiem D4D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Od wczoraj stałem się posiadaczem Toyoty Avensis Verso 2.0 D4D 2002 rok. Po obejrzeniu auta i dokonaniu transakcji udałem się nowym autkiem do domu. Przez pierwsze 150 km wszystko było ok. Natomiast po przejechaniu tych 150km zapaliła się kontrolka od temperatury silnika na niebiesko - zatrzymałem się dolałem płynu do chłodnicy chociaż i tak był stan ale dolałem tak na wszelki wypadek. Ruszyłem autem zapaliła się do tego jeszcze pomarańczowa kontrolka od silnika (uszkodzenie elektryczne silnika- chyba). I tak kontrolki sobie migały raz jedna raz druga, a do tego jeszcze jak migały to silnik raz zwiększał raz zmniejszał sobie obroty kiedy kontrolki gasły wszystko było ok reagował na pedał gazu a jeśłi się zapalały silnik z obrotami robił co chciał i tak jest teraz cały czas czy to zimny czy ciepły. Proszę o poradę co to może być z tym silnikiem co trzeba by sprawdzić.
Pozdrawiam

Trzeba zwrucić samochód i odebrać pieniądze

Coś nie teges ten zakup Ci wyszedł. Mechanik, uszczelka pod głowicą, termostat, pompa wodna, wiele może być przyczyn.

Cytat:
2008-11-16 18:35:41, kamil263 pisze:
Trzeba zwrucić samochód i odebrać pieniądze

No tak byloby najlepiej
Sprawdz jednak z przodu silnika od strony zamka klapy,no moze bardziej na strone kierowcy ,jest tam w glowicy troche w glebi taki czujnik temperatury cieczy,od niego idzie kawalek wiazki 20 cm polaczony z reszta instalacji kostka.Jest bardzo mozliwe na 90 % ze sie kabelek przetarl o plastykowa pokrywe silnika lub po prostu sie przelamal.Pociagnij za te 2 kabelki sa w koszulce karbowanej owinietej gabka pewno ktorys zostanie ci w rece.
Trzeba ten odcinek 20 cm przedluzyc i zlutowac.

Cytat:
2008-11-16 23:33:29, Bigelektron pisze:
Pociagnij za te 2 kabelki sa w koszulce karbowanej owinietej gabka pewno ktorys zostanie ci w rece. Trzeba ten odcinek 20 cm przedluzyc i zlutowac.

Fajne te nowe Toyoty

Cytat:
2008-11-17 04:57:22, marcinm pisze:
Fajne te nowe Toyoty

Tez tak mowie
Jak w reklamie....Ta jakosc budzi emocje.....