Jak zaślepić otwór od EGR-a?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze mi ktos podpowie jak lub czym zaslepic/usunać ten otwór od EGR-a w kolektorze plastikowym?

Magik przecież Ty wszystko wiesz najlepiej ,to skąd te pytanie ?

Cytat:
2008-11-16 10:57:26, kamil76 pisze:
Magik przecież Ty wszystko wiesz najlepiej ,to skąd te pytanie ?

Jak masz dawac odp tego typu to lepiej nic nie pisz!

Pasuje do tego zaślepka plastikowa dostępna w sklepach instalacyjnych wod-kan Widziałem taki patent z oringiem aby ciaśniej siedziało. Chyba to była robocza zaślepka na końcówki rur PE.
Tak z czystej ciekawości zmierz średnicę zew. i wew.

To by byl dobry patent, tyle ze ja jeszcze myslalem zeby to jak najwiecej sciąć co by jak najmniejsze zawirowania byly, ale chyba to raczej wpywu nie bedzie mialo.

Zmierze ta srednice jutro i moze faktycznie taka zsslepka z oringiem plus jakims klejem to zasmarowac.

A da to coś? czy tak jak w dieslu?
U niektórych coś dało a u niektórych nic?
A gdzie to będzie w 1.6 16V?

Kleszczak, u mnie ten kolektor idzie zamiast aluminiowego, sam z siebie powinien coś dać, np dla tego ze jest gladki w srodku, tak jak polerowanie aluminiowego, do tego rura doprowadzajaca powietrze jest wiekszej srednicy i nie idzie nad pokrywa zaworow tylko obok silnika tym samym nie nagrzewa sie tak, rowniez czujnik temp powietrza zasysanego cos tam powinien zmienic, gdyz bedzie w rurze dolotu a nie w kolektorze ssacym, tym samym nie bedzie sie nagrzewal od silnika.
Zreszta bedzie widac po przerobce.

A ze kol jest z wersji z EGR-em to trzeba to jakos zaslepic dobrze.

zakrętka z butelki na sylikon i będzie trzymać, zasysa i tak do dołu

najlepiej z Fanty

Nakretka odpada bo jest za mala, sprobuje opcje z zaslepka do PCV i oringiem, i jakis klej do plastiku.

Jak by ktos mial jeszcze jakis pomyslo to pisac.

A korek z jabola ???

klik.........................................................................klik

Sinus, a czy Ty w ogóle zapoznałeś się z tematem.. bo klikadło nic nie wnosi do tematu...

Ja do tego użyłem kawałka ebonitu... dorobiłem do otworu i skleiłem to super glutem Działa w 100%

Dzieki za rady, ja nie mam wogole zaworu, dlatego musze dobrac jakas zatyczke i zakleje to żywicą z wloknem, otwor ma 3cm srednicy.

Zaślepka do rury kanalizacyjnej 32 PCV albo zaślepka robocza na rurkę 32 PE np gazową lub wodną plus silikon