MotoNews.pl
6 Uszczelka pod głowicą czy głowica?? (222909/45) - PT

Uszczelka pod głowicą czy głowica??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegow z forum, mam problem moze ktos mial podobny, a rozchodzi sie o to ze moj rs, pochłania płyn chłodzący, objawy są nastepujące nie dymi(co dziwne), po zgaszeniu jak go zostawilem na noc to nastepnego dnia w 4 cylindrze byl płyn, pod korkiem zbiera sie ta maź, ze zbiorniczka wali wachą, ale chodzi normalnie nie telepie nim nie rzuca chodzi tak jak powinien, no i teraz jest dylemat czy uszczelka za 150 zł czy głowica za niewiadomo ile, wogole to czesto padają głowice w rs'ach??

Nie dowiesz się dopóki nie ściągniesz głowicy. Takie gdybanie, to jak wróżenie z fusów.
Możesz mieć wydmuchaną uszczelkę ale też i pękniętą głowicę.

Ja obstawiam uszczelkę, bo głowica ta łatwo nie pęka, ale i tak dopiero po ściągnięciu będzie wiadomo co i jak.
Zrób sobie z tym jak najszybciej zanim Ci się silnik posypie.

Tak jak kolega deathrider_85 napisał, ja też obstawiam uszczelkę. Tak czy siak, żeby wymienić uszczelkę, wypadałoby oddać głowicę do planowania, także wyjdzie również czy coś z nią jest nie tak.

wydmuchło Ci głowice w miejscu gdzie idzie kanał chłodzący, powinno Ci w niedługim czasie dawć ciśnienie do płynu i go wywalać

Miałem to samo jak się jeszcze golfem III tłukłem po polskich drogach
tylko że mi jak raz w tym miejscu wydmuchło to i głowice wypaliło, co rok wymieniałem uszczelke aż mi facet na jakiś specjalny klej głowice załatał

To majster wymieniał ci uszczelki bez sprawdzenia głowicy? Przydałoby się ją choć trochę"liznąć"