Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2004-03-17 13:41:19 gdzie i jak je podlaczyc zeby sie palily ![]() ![]() ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-03-17 13:45:30 Zasadniczo powinieneśmieć instrukcję obsługi i instalacji. Ważne jest aby były poniżej świateł zasadniczych pojazdu. Inaczej nie spełnią swojej roli ( jak np. w czasie mgły) wiadomo, ze nie możesz stosować dowolności... są to w końcu światła mogące oslepiać innych więc i ustawienie ich musi być dokonane z głową ... a nie z kiełbasą. |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2004-03-17 13:46:14 chce zalozyc za grilem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-03-17 13:50:55 Jeżdzisz Yariskiem.... tam masz dobre miejsce na założenie halogenów. Pamiętaj jednak ,aby promień padał na jezdnie a nie panu Bogu w okno ![]() |
Crit | 2004-03-17 14:16:40 instalacja jest gotowa, trzeba się podłączyć, podpiąć włączniczek i bezpieczniczek, czy jest przekaźnik to nie pamiętam.
Przewalam na techniczne |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-03-17 14:51:48
W każdej wersji Yarisa??? To może w mojej Corolli też jest ??? |
Crit | 2004-03-17 15:03:02 prawdopodobnie tak, instalacje są uniwersalne, to bardzo widać w takiej biedzie jak moja czyli base, pod maską więcej wtyczek dynda swobodnie niż jest przypiętych he he |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2004-03-17 15:32:03 zaraz sie tym pobawie ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-03-18 09:31:32 Drogo sobie liczą, ale to jak z tym hydraulikiem z kawału co przyszedł, puknął młotkiem i się usterka nprawiłą. Zainkasował 100 zł, z tego 5zł za puknięcie młotkiem, a 95 zł za to, że wiedział gdzie puknąć.
Nie każdy wie jak założyć halogeny samemu, wiec oni pomagają za 1000 zł. Lepiej u nich kupić i założyć samemu albo u elektryka z ASO "po godzinach" za 50 zł ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-03-18 10:17:02 Witam,
założenie halogenów Yarisa to jest dobry pomysł. W moim Solu są od początku i często używam ich w nocy na trasie Płońsk - Bydgoszcz, oprócztego wyglądają bardzo ql ![]() ![]() Yaris ma w miarę przyzwoite światła mijania ale z halogenami robi się dużo bardziej jasna sytuacja. Co do własnoręcznego montażu to ![]() Jeśli jest już wiązka to odpada najtrudniejsze zadanie. Pozostaje pozyskanie nowego zderzaka albo wywiercenie dziur w starym, kupno lamp, przełącznika, bezpiecznika. Jeżeli przełącznik będzie 15 A (zdolność łączeniowa) to obejdzie się bez przekaźnika b(oryginalnie stosuje się przekaźniki ale przez to, że przełączniczek halogenów jest umieszczony w lewej manetce i przez to delikatny). |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-03-18 12:49:31 a jak to jest z tym oryginalanym przelacznikiem? u mnie sa jakies miejsca po lewej stronie kolo regulacji kata swiecenia... ktos moze wie ile taki przelaczniczek kosztuje? i czy wystarczy go tam wstawic i gotowe?
---------- i jeszcze 1 zeby nie zaczynac nowego tematu -------- czasami widuje samochody co maja swiatala ludzaco podobne do xenonow... ale ksenonow nie maja na 100%- bo roznica jest. to musza byc chyba jakies zarowkia ale nie h4 np cool blue bo ja takie mam i efekt jest gorszy... ostatanio pod moj blok podjechala stara meganka a miala takie piekne niebieskawe swiata ze az mialem pobiec zapytac co tam wstawil... co to moze byc? pozdr g. [ wiadomość edytowana przez: gak dnia 2004-03-18 12:53:22 ] |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-03-18 13:10:20
IMHO to kwestia żarówek, typu (H4, H7) i producenta. |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-03-18 13:10:42 W ravce i yarisie (nie wiem jak w corolli) ten przełącznik ma postać pierścienia obracanego na lewej manetce przy kierownicy (zaraz za pokrętłem od świateł mijania i poz.).
Ale to miejsce o którym piszesz też się nadaje. Co do niebieskich świateł - teraz to totalna wiocha taka jak diody LED na spryskiwaczach ! Są już w sprzedaży zestawy do montażu biksenonów (do yarisa też). I to jest tuning, a nie żarówki pomalowane farbką... |
aandkiw corolla 02 i starlet ... łańcut | 2008-11-17 21:53:36 mogę wysłać instrukcję tego co sam zrobiłem żeby wstawić halogeny do mojej rolki 2002 HB tak żeby była fabryka |
![]() kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-17 23:14:02 koło 200 złotych kosztuje żarówka jedna. wygląda jak h4. jednak w środku jest bańka z gazem i ona się żarzy. drogie te żarówy, ale efekt jest piorunujący. i nie mówię tu o żadnych h4 malowanych na niebiesko. prawdziwy ksenon. tylko że z zewnątrz wygląda jak h4. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-11-17 23:33:20 To się nazywa wykop - wątek z 2004 roku.
Hm... tak się zastanawiam że chyba trzeba być zdesperowanym żeby dać 200 zł za taką żarówkę... zwłaszcza że pewnie oślepia to innych a na przeglądzie mogą się przyczepić bo z tego co kojarzę to ksenony muszą mieć mechanizm samopoziomujący (czy jakoś podobnie) i spryskiwacze. Swoją drogą to wg. mnie to całe samopoziomowanie i tak jest do bani bo co widzę auto z ksenonami to bezczelnie razi po oczach. Może na drogach płaskich jak stół to się to i sprawdza ale u nas to bym zabronił stosowania takich lamp ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-11-18 00:08:34
Tez tak uwazam ze powinni tego zabronic,bo co z tego ze sie samopoziomuja,czyli reaguja na zmiane obciazenia auta jak przewaznie auto jedzie pod gore albo z gory i wtedy razi jak kazdy reflektor tylko ze swiatlo jest znacznie bardziej ostre co jest szczegolnie upierdliwe ![]() Po drugie kazde zanieczyszczenie klosza tak zmienia wspolczynnik zalamania snopa swiatla ze wali po oczach ![]() Ci ktorzy czytaja niestety w wiekszosci nie rozumieja co jest napisane ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |