Silenbloki tylnej belki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem wiem wiem było 100 razy na forum ale ja mam w sumie inne pytania a konkretnie. Zamierzam u siebie wymienić te części i z tego co widziałem silenbloki po 98r są inne niż te opisywane w poradach-czy ciężko je wymienić samemu używając kanału,czy trzeba zdejmować koła i stawiać auto na "cegłach" a może wystarczy wjechać na kanał odkręcić 1 śrubę od mocowania belki wymienić tuleje zakręcić i tym samym sposobem 2 stronę bez zdejmowania kół?

z tego co pamietam trzeba odkrecic kolka :/

po za tym bez prasy do tego nie podchodz.

jak bez prasy ciężko to fajnie też mnie czeka wymiana

Da sie wymienic w prosty sposob na kanale.

Ja wymienialem tak ze odkrecilem sruby belki, kola jak wiadomo, dluga rura, akurat garaz nie jest zbyt szeroki, na koniec do sciany lewarek trapezowy(potrzeba przynajmniej die osoby), lom do blokowania belki i na koniec rury jakas sruba czy cos zeby w tuleje wlozyc, no i jedna osoba kreci lewarkiem a druga lomem blokuje belke, tylko ostroznie bo mozna zeby stracic, raz nam rure odbilo w bok , tak samo z wkladaniem, idzie dobrze tyle ze trzeba to ostroznie i z gliowa robic.

Inaczej to odkrecenie belki, przewodow hamulcowych, linki recznego i amorow, belka w lape i na prase.

Starcza zwykłe Cwingi! I troszke siły w rączkach