| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-07 04:05:18 Dziś znaczy wczoraj wracając z pracy w Wawrze wjechałem już na małe rądko. Widziałem już, że leci z prawej ( ja już byłem na rądzie ) Golf 2 i nie miał zamiaru zwolnić. Ja się w połowie zatrzymałem. Kolo przeleciał przez nie z prędkością około 50 km W szoku bylem... Buta za nim, aż mi Esperaka na boki na tym kółku stawiało Mam syrene Policyjną Dogoniłem koleszke i sygnał do zatrzymania wysłałem Machną ręką i zjechał na pobocz, a ja poprosu go ominąłem i mrugnąłem awaryjnymi Niech myśli, że Policjanci mu odpuścili ale za takie coś to dostałby nie mały mandacik zpewnością ![]() [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-10-07 04:06:10 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-07 15:38:26 Jest pare błędów, bo szybko pisałem. Byłem podekscytowany tym, że mam syna.. Wybacz ![]() |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-10-07 20:17:33 BTW : czy wolno posiadać syrenę niebieską? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-10-07 20:28:13
Możesz posiadać syrenę w każdym kolorze jaki ci się zamarzy , natomiast odnośnie lamp błyskowych to
nie
Ani niebieskiej,ani czerwonej,tylko pomarańczową zamiatacza ulic
Teoretycznie (!!!!!!!!) i zgodnie z literą prawa policja wydaje zgodę na używanie niebieskich (bądź) czerwonych lamp błyskowych i ma spis wszystkich samochodów uprawnionych do ich używania.Wiąże się to z uprawnieniami do kierowania pojazdem uprzywilejowanym i ble,ble,ble |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-07 21:13:56 Ja syrenę mam czarną, a koguta nie mam Wódkę będe pił ale nie teraz. Teraz nie bardzo mogę Ale czas nadejdzie ![]() |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-11-19 16:05:38 Kolejny moment na wykożystanie megafoniku
Wracałem z pracy i chciałem włączyć się do ruchu z małej uliczki na główną Wał Miedzyszyński. Stałem grzecznie i czekałęm. Za mną jakiś kolo sobie idzie wiek około 25 lat i żuca butelką po napoju Helena. Butelka ta przelatuje nad moim samochodem, uliczką, chodnikiem i spada na główną ulicę na szczęście nie jechał samochód tym pasem. Wziąłem gruszkę i powiedziałem, by się wrócił i ją wziął i wyrzucił do śmietnika. Tak też zrobił. Po krótkiej rozmowie przez otwarte okno pokierował się z nią ładnie do kosza przy przystanku autobusowym i tam zostawił. Jak widać można nie śmiecić. Jednocześnie stwarzał zagrożenie dla ruchu ulicznego. Wiem napiszecie, że to nie legalne ale ja nie użyłem policyjnej syreny tylko powiedziałęm przez megafon co ma zrobić, a on pewnie pomyślał, że ja z policji w samochodzie nie oznakowanym. Na Espero też jak widać można się nabrać. |
desperos Klubowy Weteran ![]() Volvo V70 II Lublin | 2008-11-19 20:15:02
chłopie w milicji potrzebują ludzi...może warto zasilić ich szeregi...pomyśl nad tym...mijasz się z powołaniem |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-11-19 20:32:43 Mi nie chodzi tu o policje tylko sam fakt jak zachował się typek. Równie dobrze mogłem być z MPO ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-11-19 22:05:30 nie jestem pewien, ale używanie szczekaczki jest chyba nielegalne |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-19 22:42:48
Tak samo jak i niebieskich i czerwonych kogutów. Ale fakt faktem, że coraz więcej ludzi bezprawnie ich używa. Sam natknąłem się na takiego ( wybacz ikarus mimo iż jesteś z klubu ) delikatnie powiem "przerośniętego ambicjami pana z audi" Mianowicie w Rembertowie dojeżdżając do przejazdu kolejowego od strony AON-u są dwa pasy ruchu. Jeden do skrętu w prawo na przejazd - i ten zawsze stoi w godzinach porannego szczytu i lewy do skrętu w lewo. Natomiast od strony Wesołej jadą autka na wprost drogą z pierwszeńswtem do w/w przejazdu. Często zdarza się iż wspaniali kierowcy którym nie jest miłe stac w kolejce dojeżdżają do końca lewym i machnią w prawo, wymuszając przy tym pierwszeństwo. I właśnie pewnego poranka jechałem od Wesołej a tu taki jeden ale totalnie na bezczelnego z lewego w prawo. A ponieważ nie było mi szkoda autka nie zatrzymałem się i przejechałem nie wpuszczając go, natomiast puściłem by mu pokazac kierowce z prawego pasa. Zgadnijcie jaka byla jego reakcja. Włączył syrene, miał i niebieskiego koguta za szybą. Zjechałem a gośc mnie wyprzedził puścił pare kur... i pojechał. I gdybym spisał jego numery..... |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-11-19 23:20:46 Może trafiłeś naprawde na nieoznakowany acz kolwiek jak ja nie legalnie uprzywilejowany.
Ja używam tylko wtedy jeśli ktoś mi zajedzie drogę nie z mojej winy. Nigdy nie używam tego od tak sobie. A w przypadku tego gostka zaśmiecającego ulicę i stwarzającego zagrożenie... Miałem też przypadek bezczelnego wyprzedzenia mnie w Wawrze na remontowanym odcinku drogi gdzie ruch odbywał się wahadłowo i do tego robiło sie pomarańczowe gdy ja wjeźdźałem na przeciwny pas koleś z tyłu w A klasie stwierdził, że wjedzie przedemną prawie na przycierkę. Potem zajechał Taksówce drogę tuż przed skrzyżowaniem. Niemieckie blachy. Trzeba go było troche wystraszyć i juz wolniej jechał. Dodam, że nie nadużywam tego sprzętu. Bardzo żadko go uruchamiam. |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-20 08:13:44 Nie życzę ci tego ale obyś się kiedyś nie natknął przypadkiem sam z tą syreną na nieoznakowany radiowóz. I co wtedy???? |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2008-11-20 12:44:06 Mnie osobiście też wkurzają tacy chamscy kierowcy, którzy nie potrafią normalnie się zachować na drodze i nie dziwię się reakcji kolegi Ikarus260-a.
A co do „sygnałów” policyjnych to mój (śp.) wujek swego czasu miał lizak starej generacji (na odwrót kolor biały z czerwonym) i też tak zatrzymał niesfornego kolesia, którym okazał się policjantem. Na szczęście skończyło się tylko na tym, że koleś powiedział „panie kolego zmień sobie lizak”
|
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-20 13:09:03 Zróbcie z tego wątek klubowy albo wywalcie to bo wystarczy wpisać używanie syreny policyjnej w google i pierwsze dwa linki prowadzą do naszego forum i jeszcze się ikarusowi oberwie |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-11-20 13:25:48 Ale o co chodzi ??? Ja przecież nic nie mam, żadnej syreny ![]() |