Pytanie za 100 punktów !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie jakiej firmy oleje znajdują się w butelkach oznaczonych "OPEL", czyli tych w serwisach OPLA. Inaczej mówiąc: jaką firmę wybrał OPEL na dostarczyciela olejów silnikowych.

Pozdr

Nie jest to czasem Castrol?

Cytat:
jaką firmę wybrał OPEL na dostarczyciela olejów silnikowych.

tą która dała najlepsze ceny, a w takim przypadku może to być każda firma.

z tego co sie orientuje to jest to mobil. pozdr.

Potwierdzam zdanie Geparda, taką informację uzyskałem w serwisie (swoim) ktory współpracuje z ASO jeśli chodzi o cząsteczki i materiały eksploatacyjne.

W którym roku?

To się zmienia, bo GM robi przetargi. Wg mnie tegoroczny syntetyk 5W 40 to nie jest Mobil - bliżej mu do Quaker State (porownane organoleptycznie - z koloru i lepkości strugi przy dolewaniu )

PS. I w ten sposób 100pkt. już się do mnie uśmiecha

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-08-06 08:44:04 ]

Ja wiem nieoficjalnie z drugiej ręki że prawdopodobnie może to być ELF, przynajmniej jeśli chodzi o semi syntetyk 10W40. Chciałem się legalnie dowiedzieć co zawierają butelki OPEL, jedni mówli że to jest olej produkowany przez OPLA ,
inni trochę bardziej dociekliwi wiedzieli, że OPEL nie produkuje oleju, ale nawet nie próbowali zgadywac, natomiast źródło którego nie mogę ujawnić podało markę ELF. Nie rozumiem tylko skąd ta chora tajemniczość ? W końcu następnym razem kupię olej w sklepie i nie będę skazany na jakieś uwagi typu " tajemnica handlowa i po co to panu wiedzieć ". Ja jednak lubię wiedzieć do końca, ale może ktoś ma jeszcze pewniejsze informacje ?
Coś czuję, że wszyscy zostaniemy zwycięzcami i dostaniemy po 100 punktów...

Pozdrawiam i

Natomiast olej wg specyfikacji Opla do nowej Vectry GM-LL-A-025 i GM-LL-B-025 to Mobil 1 0W-40 tyle że w opakowaniu Opla. O baranach z ASO w moim miescie nawet nie chce mi sie pisać - HWDASO