Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-01-24 21:21:44 A na benzynie jest dobrze ? Z jakies powodu krokowiec nie utrzymuje wolnych . W gaznikowacch jest to normalne zjawisko , przy wtrysku komputer powinien tak sterowac krokowcem , zeby bylo dobrze. I jest za to odpowiedzialny komp od wtrysku, niezaleznie czy jestes na gazie , czy na benzynie. |
far77 Accord Warszawa | 2009-01-24 21:27:11 na benzynie wszystko OK
|
far77 Accord Warszawa | 2009-01-25 17:37:26 bateryjka jest OK bo auto pali przy najwiekszych mrozach,ładowanie też OK,ale dzisiaj zauwazyłem ze sytuacja ta dzieje sie po dłuższym postoju na wolnych obrotach,obroty są i po jakimś czasie poprostu spadają do około 500,silnik ma straszne wibracje,może poprostu jakaś regulacja by pomogła ?? |
far77 Accord Warszawa | 2009-01-26 20:57:17 troszke szukałem na forum jescze odnośnie regulacji i postanowiłem przynajmniej w niewielkim stopniu coś zdiagnozować,a wiec po odkreceniu o pół obrotu śruby mosięznej na parowniku tej przy filtrze gazu objawy nierównej pracy znikły i adekwatnie minimalnie podnisły się obroty wolne,mam wrazenie za auto jagby lepiej ragowało na pedał gazu,czy ta śruba jest odpowiedzialna za wydajnosć parownika ??? |
far77 Accord Warszawa | 2009-01-27 17:22:08 Dzisiaj przez cały dzień było wszystko OK,wracajac do domu zatrzymałem się na dłuzszych swiatłach i niestety objaw spadania obrotów znowu się pojawił,hmmm |