[Zabezpieczenia kół] HELP!!! Nie odkręci kół!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Przy zmianie opon na zimowe pojawił się problem... Po poprzednim włąścicielu odziedzicyłem śruby zabezpeczające wraz z nakładką z jednym bolcem (oryginalnie były 3) i podczas próby zmiany opon, ostatni z bolców odpadł. Co robić?
Proszę o konstruktywne odpowiedzi bez docinków.
Poniżej zobrazowany problem:

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!

Mój ojciec miał w polonezie identycznie i udało mu się dokupić taki sam klucz w jakimś zwykłym sklepie z częściami samochodowymi. Ale jakiś czas szukał

Dawno temu kiedy miałem Poloneza na alusach,miałem identyczny problem.Przywlokłem spawarke,odkręciłem klemy od akumulatora i...przyspawałem śrube koła do pręta w krztałcie klucza do kół.Śruba tylko jękneła i problem miałem z bani.Potem nowe śruby Poldi dostał.Proponuje takie rozwiązanie jeśli masz dostęp do spawarki.To ostateczność.Może koledzy z forum mają inne patenty.Ja sobie poradziłem w taki sposób.Pozdrawiam.

Pan Heniu który robi bramy, płoty metalowe i furtki coś takiego dorobił mojemu koledze za 20zł...

miałem podobny problem (a mam o wiele bardziej skomplikowany klucz).

Na szczęście sprzedawca przysłał mi nasadką - ufffff

a wyjście było takie: przyłożyć do śruby nakrętkę i zaspawać w środku (zalać spawem środek nakrętki i łeb śruby), wtedy nasadzasz klucz i odkręcasz.... no i śruba do wymiany, tylko trzeba uważać żeby alusa nie przypalić

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Sprawa załatwiona przy pomocy młotka, tuleji nabitej na śrube i pistoletu do śrub.
Najbardziej właśnie obawiałem się spawania, ale obeszło się bez tego. Uffff co za ulga.

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie!

P.S. Temat można zamknąć.