LPG do daewoo leganza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Posiadam daewoo leganza 2.0 16V AUTOMAT z założoną instalacją II generacji.W tym roku kończy się atest na butlę i całą instalacje pasowałoby wyregulować,może wymienić parownik bo coś czasem szwankuje,sporo pali,są problemy z odpalaniem-zalewa go jak wyłączę silnik na gazie.W związku z tym mam zamiar założyć nową instalację-najlepiej sekwencję,ale:
-gazownik z dużej firmy z "tradycjami" w krakowie powiedział,że leganza nie ma sekwencyjnego wtrysku benzyny i nie poleca sekwencji do niej,bo nie będzie dobrze pracować na wolnych obrotach(na 95%)i on by naprawił tą co mam,skoro się dobrze spisuje;
-w innym miejscu powiedzieli że leganza ma "półsekwencyjny wtrysk benzyny" i to wystarczy do montażu sekwencji.
W związku z tym zastanawiam się co robić:olać sekwencję i wyremontować swoją instalację,czy zakładać tam gdzie mówili że sie da.
Proszę też o radę jaką instalację założyć,polecano mi staga 300 i BRC.Zależy mi na kompromisie-tanio i dobrze .
Pozdrawiam.

I jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia-prosze o polecenie dobrych gaziarzy z krakowa lub okolic.

[ wiadomość edytowana przez: leszek_espero dnia 2009-06-11 19:24:36 ]

nawet fullgrupę mozna zrobić na "sekwencji" więc ja bym tego gazownika od razu skreslił. a faktem jest ,że nowa sekwencja bedzie lepsza od naprawianej II generacji. a w tym względzie polecam STAGA.

Staga 300?A jakie wtryskiwacze i całą resztę ?Może ktoś podpowie co będzie dobre do takiego auta?

Cytat:
2009-06-12 11:56:41, leszek_espero pisze:
Staga 300?A jakie wtryskiwacze i całą resztę ?Może ktoś podpowie co będzie dobre do takiego auta?

wystarczy stag 4 bo to tylko 4 gary , do tego wtryski magic jet i reduktor EG150kW albo scorpion mini.
Każda sekwencja lepsza od II gen.

zrób kompletacje jaka proponuje ci kolega hydrol.

Dzięki panowie
Czy stag 4 to to samo co stag 300?(gdzieś mi sie tak obiło o uszy).Poza tym słyszałem,że do auta z automatyczna skrzynia biegów powinna być montowana TYLKO sekwencja,gdyż w innych instalacjach jakiś prąd czy sygnał bierze się z potencjometra skrzyni biegów i skrzynia biegów wariuje,co może doprowadzić do jej uszkodzenia-czy to prawda?

Cytat:
2009-06-12 18:42:43, leszek_espero pisze:
Dzięki panowie Czy stag 4 to to samo co stag 300?(gdzieś mi sie tak obiło o uszy).Poza tym słyszałem,że do auta z automatyczna skrzynia biegów powinna być montowana TYLKO sekwencja,gdyż w innych instalacjach jakiś prąd czy sygnał bierze się z potencjometra skrzyni biegów i skrzynia biegów wariuje,co może doprowadzić do jej uszkodzenia-czy to prawda?

stag 4 to funkcjonalnie i programowo to samo co stag 300 , tyle że do 4 cylindrowych silników, więc tańszy. O drugim zagadnieniu nie słyszałem , ale wątpię

Cytat:
2009-06-12 14:40:59, hydrol pisze:
wystarczy stag 4 bo to tylko 4 gary , do tego wtryski magic jet i reduktor EG150kW albo scorpion mini. Każda sekwencja lepsza od II gen.

Scorpion tak ale EG150? Znasz li ten reduktor?