Szybkie pytanie- prosze o szybka odpowiedz dot. potencj. prz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy moge jezdzic z odlaczonym potencjometrem przepustnicy przez pare dni? czy nic sie nie stanie z essim? chodzi o niebo lepiej nawet na benzynie i nic nie szaleje!

up

Witam
W sumie to możesz jeżdzić ale dziwi mnie że autko chodzi ci dobrze z odłączonym potencjometrem - po odłączeniu powinieneś mieć kłopoty np. przy nagłym wcisnięciu gazu - powinien się przyduszać.
Pozdrawiam

ja jezdzilem kilka dni probkiem z odpietym przepływomierzem :] czesto sie dusił, ale czasem jak zaczał napier*** z tlumika to az ludzie uciekali :d przy przelotowym wydeszku robilo to wrazenie

Cytat:
2008-11-27 16:12:21, nowypn pisze:
Witam W sumie to możesz jeżdzić ale dziwi mnie że autko chodzi ci dobrze z odłączonym potencjometrem - po odłączeniu powinieneś mieć kłopoty np. przy nagłym wcisnięciu gazu - powinien się przyduszać. Pozdrawiam

nie jezdzilem jeszcze na tym bo nie wiedzialem czy mozna. pokazywalo mi bledy dot. potka i sprobowalem go odlaczyc i dobrze pali na benzynie i gazie, wczesniej strasznie sie dusil na paliwie a teraz rowno. pisalem o tym problemie w innych postach ale nie znalazlem odp. a tu takie cos

musialem to wyprubowac wiec tak. poki byl zimny wszystko ok a gdy sie rozgrzal to obroty szalaly doslownie raz zgasl a raz ponad 3000 obr. to jest normalne zachowanie gdy odlaczony czy cos jeszcze moglo pasc?