| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-03 13:08:57 Wiec zostawiłem samarcie na jakieś 8 dni i wyjechałem,(akumulator sprawny rozrusznik kręci bez problemu) po powrocie męczyłem się półtora h i paliła tylko jak psikałem auto-start w końcu i ten się skończył, kolega wziął na hol samare i na biegu po jakichś 300 metrach odpaliła, przepaliłem ją i jeździłem po mieście jakoś z godzine po czym ją odstawiłem na 15 min i znów odpaliłem, nie bylo problemu. Po nocy dziś znów chciałem ją odpalić. Na początku paliła przez 5 sekund na 3 gary po czym zdechła więc znów kręcę i tym razem ze ssaniem to tak jakby zalało świece ale wykręciłem świece i są suchutkie, iskra jest świece NGK pół roczne. Co może być przyczyną? Przed wyjazdem normalnie odpalała, w wakacje stała 2 tygodnie i zapaliła na dotyk. Może to wina paliwa? Tankowałem ostatni raz na początku maja na staci Auchan przy hipermarkecie (20gr taniej na litrze ) tankowałem do pełna a w maju malutko jeżdziłem niecałe 300km i to paliwo do teraz mam w baku może straciło właściwości? Ale przecież jak już odpaliła wczoraj to jeżdziła normalnie na tym paliwie.. Sam już nie wiem. |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2009-06-03 14:01:33 Książka podaje, ze po dłuzszym postoju trzeba zapompować ręczną pompką paliwo. ale na 2 dzień powinna zapalić. Może jakiś syf był w tym paliwie i jak stała to osiadło na gaźniku. To raczej napewno coś z gaźnikiem, dopływem paliwa. jak Ci nie chce zapalić, to weź strzykawkę napełnij paliwem i wstrzyknij do pierwszej gardzieli (tej bliżej grodziówki). Powinna zapalić bez ssania. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-03 14:49:34 Po przepaleniu wczorajszym dziś powinna bez problemu palić, pali na autostart ale gdy ten się skończył to zdycha tak jakby paliwa nie dostawała ale paliwo jest. A wtryśnięcie strzykawką da mi efekt tylko na pare sekund. |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2009-06-03 17:52:14 Filtr paliwa nie jest zatkany? W jaki stanie jest pompka paliwa?
DEx |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-03 18:53:14 Pompka ma niecały rok a filtr to jest myśl, ma już kilka lat. Skocze zaraz na stacje i kupie nowy jak będzie. |
kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2009-06-03 20:24:26 to ze ma niecaly rok swiadczy tylko o tym ze nie jest stara.... |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2009-06-03 23:15:44 trzeba było odrazu mówić, że nowa pompka paliwa To bym ją sprawdził na Twoim miejscu. Ja w mojej kiedyś zmieniłem na nową bo dławiła mi się i ojciec powiedział, ze moze już być do wymiany. Pojeździła może miesiąc i padły membrany. Rozebrałem starą, wyczyściłem i śmiga do dziś elegancko. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-03 23:19:44 pompka na pewno nie bo przeciez jak juz odpali to chodzi. Dziś też na holu odpaliłem i jeździłem 4 h po mieście. Jutro jak nie będzie chciała odpalić to wyjeżdzę do końca stare paliwo i wleje z 5l 98-ke jak też na tym nie będzie paliło to już sam nie wiem. Pompka pompuje normalnie i ręcznie też pompuje. Filtr stary ale jest czysty benzyna przez przewody leci bez oporu. |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2009-06-03 23:52:50 myślę że coś z gaźnikiem masz. jakieś lewe powietrze, może filtr w gażniku zapchany, lub dysze? |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-04 00:23:00 Gaźnik regenerowany przeze mnie i dokładnie rozkładany kilkakrotnie więc raczej nie on, jak już to może kwestja regulacji. Ale skoro odpala i dobrze jeździ to na logike nie może to być gaźnik. |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2009-06-04 09:54:57 na logike, to gaźnik ma prawo się zadkać w najmniej oczekiwanym momencie pozatym, nie bierz Ładowskich problemów na logikę, bo Ładna żyje własnym życiem ![]() |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-04 10:04:47 Przeciez jak by byl zapchany to by w ogole nie paliła. Łada żyje własnym życiem. Ide z nią dalej walczyć ![]() |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-06-04 13:21:26 Odpaliła dziś normalnie Ech ciekawe za co się obraziła... Pewnie za to że na tydzień ją zostawiłem samą. |