MotoNews.pl
4 Kurier-pytanie o przesylkie m-narodowa (223694/53) - PT

Kurier-pytanie o przesylkie m-narodowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilne pytanie.
Mam, albo raczej bede mial, do wyslania z Polski do UK przesylke. Bedzie to plakat o wymiarach 137x90cm czyli pasowalby w metrowa tube i miescil sie pewnie w 1.5kg. Czy ktos sie orientuje jak wygladaja ceny przesylek kurierem? Zwykla poczta odpada bo musze to miec najpozniej pare dni przed swietami.

Wg strony DHL wyszlo 1350PLN, wg UPS ok 500PLN. Jak to wyslac zeby bylo w jakiejs rozsadnej cenie?

Przekazac komus kto jedzie/leci do GB i dac jakies drobne na wyslanie stamtad tamtejsza poczta, ewentualnie zeby przekazal osobiscie.

EDIT:
Nie wiem na ile pilna jest ta wysylka, ale na swieta sporo ludzi przyleci do PL.

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2008-12-03 00:12:20 ]

ale ja to musze miec PRZED swietami tutaj, czyli W UK

Skorzystaj z prywatnej firmy kurierskiej, na pewno na miejscu w polskim sklepie, knajpie itp. dostaniesz namiar, odbiorą w PL i dostarczą ci w UK

Najtaniej Ci to wysle GLS (do 5kg 170 zl) - www.gls-poland.com

Nie wiem jak w UK ale w IRL polska firma kurierska brała paczkę do 20 kg za 30 ojro+bodajże 50 pln dostarczenie w polszu. Z tego co się orientuję to jezdzili też po UK. Poszukaj po polskich sklepach ogłoszeń (chociaż szczerze powiem, że firmy z tych ogłoszeń są dziwne - znam od środka bo dorabiałem w jednej z nich )

Wyslij pocztexem, paczka idzie okolo 5 dni. testowane osobiscie.

skorzystaj z paczek priorytetowych lotniczych na poczcie polskiej do IRL idzie to okolo 3dni zwykly priorytet zawsze szedl do mnie 7 dni ostatnia paczka doszla wczoraj