Migajaca dioda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem diode która miga przy wylaczonym zaplonie a przy wlaczonym nie!tzw. imitacja alarmu!
cytat z instrukcji:
Cytat:
Poprawnie zainstalowany imitator będzie migał w czasie postoju pojazdu natomiast w czasie pracy silnika będzie wygaszony. Montaż sprowadza się do podłączenia jednego przewodu w miejscu gdzie występuje ciągłe napięcie 12V (np. na bezpieczniku) a drugiego przewodu w miejsce gdzie napięcie 12V pojawia się po włączeniu „stacyjki”

i jeszcze jeden:
Cytat:
Podłączanie przewodów diody LED należy rozpocząć od znalezienia w instalacji samochodu jednego przewodu z ciągłym napięciem 12V (występującym także po wyłączeniu stacyjki) oraz drugiego przewodu na którym napięcie 12V pojawia się po przekręceniu kluczyka w stacyjce (aby sobie w tym pomóc można użyć miernika elektrycznego lub żaróweczki z dwoma przewodami).
Wkładamy diodę LED do oprawki i umieszczamy we wcześniej przygotowanym otworze. Przewody diody LED wpinamy w przewody instalacji elektrycznej samochodu: jeden przewód – do stałego napięcia 12V, drugi przewód do napięcia 12V po włączeniu stacyjki.

i teraz pytanie do jakich kabli(od czego) sie podpiac zeby migala ??najlepiej tak zebym za duzo nie musial rozbierac!!pomocy

jeden do masy, drugi np do stacyjki. Możesz do styków na 1 przekręcenie, albo na dwa.

zrob sobie przelacznik z odcieciem zaplonu jak ja mam - odlaczasz zaplon i miga ci dioda, przelaczasz to nie miga i zaplon dziala

Cytat:
2008-11-28 11:31:54, Rurzowy_Rzufff pisze:
zrob sobie przelacznik z odcieciem zaplonu jak ja mam - odlaczasz zaplon i miga ci dioda, przelaczasz to nie miga i zaplon dziala

a jak pokręcisz na odłączonym zapłonie (zapomnisz się, albo ktoś inny to zrobi), to nie zalewa Ci świec?

a jak to zrobic??do których kabli sie dolaczyc??

Cytat:
2008-11-28 12:23:45, jocker9003 pisze:
a jak to zrobic??do których kabli sie dolaczyc??

do sterowania cewką zapłonową, ale ja bym się podłączył od czujnik wału korbowego (wtedy ekranowany przewód)

a mozecie jakos jasniej to wytlumaczyc??na elektryce sie nie znam...;/;/ myslalem ze ten kabel gdzie musi byc stale napiecie to np do zegarka mógłbym sie dolaczyc ale wtedy do czego sie dolaczyc zeby sie pojawialo napiecie wtedy kiedy wlacze zaplon??

nie komplikujcie chopu bo sie pogubi.
lutownica w dlon i torx - dolacz sie do stacyjki - czerwony i zolty jak mnie pamiec nie myli.

mówisz ze jak pod kabelki sie podlacze!!to przy wylaczonym zaplonie bedzie migac a jak tylko wlacze to momentalnie przestanie??a glupie pytanie co rozumiesz przez slowo dolacz normalnie przylutowac do kabelka??
pytanie poza tamatem jak sie dostac do stacyjki?? bo jeszcze tego nie rozbierałem....

dostep po odkreceniu dolnej oslony 4 x torx
LUTOWAC - bo tam sa "cablesy" przylutowane do "kostki" stacyjki.
ciastko.

sorki ale jestem ciemny!jakie ciastko?? to normalnie przylutowac kabelki do tej kostki??a na ile procent to jest wlasnie czerwony i zółty??

- normalnie
- na 83,3%
nie pamietam na 1000% bo mi sie Fordy nie piernicza.
do stacyjki dochodzi stały + bo musi, + na radio, + tzw zaplon i rozruch.
4 druty - 2 czarne i 2 kolorowe

jocker9003

napisz do mnie priva lub na GG to sie spykniemy w poniedzialek
bo pracuje w murowanej

od 15:30 jestem pod telefonem

a nr znajdziesz w opise na GG

a nr GG w moim profilu

i cius sie pomodzi

pozdro

Cytat:
a jak pokręcisz na odłączonym zapłonie (zapomnisz się, albo ktoś inny to zrobi), to nie zalewa Ci świec?

jak to dziala to dokladniej nie wiem, zapytaj EquinoX'a - od niego auto kupowalem wiec on wie..albo jego sąsiad