Kontrolka cisnienia oleju - jakis wybryk czy co ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoz sprawa wyglada tak odpalam dzisiaj rano auto, jade do roboty Ujechalem moze z 500 m zaswiecila sie kontrolka cisnienia oleju wiec zatrzymalem sie i zgasilem silnik.Odpalilem na nowo i juz nie swieci,wracajac z pracy tez nie swiecila teraz bylem u kumpla i tez nawet nie migla Wiec moje pytanie jest nastepujace: Czy to mozliwe ze oswiecila sie z powodu jakiegos bledu??? Nigdy sie nie zaswiecila do tej pory A moze ma cos do tego niska temperatura i fakt ze samochod stoi na noc przechylony na prawo???

Ja miałem taką sytuację z ABS, po odpaleniu silnika kontrolka nie zgasła no i ABS nie działał gdyż od razu hamulec w podłogę i koła się zblokowały, po ponownym uruchomieniu silnika sytuacja już się nie powtórzyła i ABS działa znakomicie. Nie mam pojęcia co to może być

Cytat:
2008-11-28 19:30:08, mleczyk pisze:
Ja miałem taką sytuację z ABS, po odpaleniu silnika kontrolka nie zgasła no i ABS nie działał gdyż od razu hamulec w podłogę i koła się zblokowały, po ponownym uruchomieniu silnika sytuacja już się nie powtórzyła i ABS działa znakomicie. Nie mam pojęcia co to może być

Z ABS mialem tak samo jak Ty, i wyglada na to ze to podobny przypadek jak z tym cisnieniem

Też mi się tak wydaje, jak z windows-em trzeba czasami ponownie uruchomić żeby zaskkoczył

Lub zmienić czujnik koszt niewielki a wtedy bedziesz pewny.

podjedz do stacji diag. na pomiar, skasuja ci za to ze 20zl, ale bedziesz wiedzial jak pompa pracuje na wolnych i wysokich obrotach.