Rezerwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś testował omesie ile można przejechać od momentu zaświecenia lampki rezerwy?

witam prezesa!
u mnie od momentu zaświecenia rezerwy jest ok. 80-100 km do przejechania , wszystko jak zwykle zależy od ciśnienia na pedał gazu

80 km w A 2.0

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

W omesi A po zapaleniu lampki rezerwy spojarzalem na komp pokladowy a tam na pstoju wskazalo okolo 60 km ja przejechalem 40 ( wg wskazan licznika ) zostalo na kompie 17 km do przejechania podjechalem pod dystrybutor i wlalem 71,5 litra ( pjemnosc baku 70 ). Moim zdaniem warto juz myslec o zatankowaniu gdy mignie rezerwa, oj bylby to wstyd gdy stacje benzynowe mam na kazdym skrzyzowaniu aby paliwo sei skonczylo.

przejechalem ok. 60km i stanalem w "szczerym polu"
wstyd jak nie powiem co - piekna omesia na zadupiu, bez paliwa, z zapowietrzonym ukladem...

eee, eskortek potrafil przejechac wiecej km na tzw. ksiegowym...

pozdr.
zbyszek

ostatnio też chciałem to sprawdzić a tu na forum się dowiedziałem !!! dzięki panowie

Jak u mnie zapalała się rezerwa to oznaczała koniec paliwka... moja Bestia ma puknięty bak pozdr.

Witam!

Trochę odejdę od tematu głównego ze względu na wyczerpujące informacje. Mianowicie od dłuższego czasu zastanawia mnie wędrówka wskazówki na podziałce (chodzi oczywiście o paliwo ) Wydaje mi się, że przed 1/2 wskazówka opada wolniej niż po przekroczeniu magicznej kreski 1/2.... wiele razy to obserwowałem.......na dodatek na pierwszej połowie można przejechać więcej niż na tej drugiej..... czyżbym miał zwidy....??

Pozdrawiam

To jest chyba normalne, wskazania jest tylko orientacyjne. Ja w swoim poprzednim aucie miałem to samo, do połowy prawie 500km, ale przy 700 km już rezerwa, nie dojechałbym do 850 km. W innych autach jest odwrotnie tzn. do połowy zapie....., a potem nagle hamuje.
Pozdr

To jest normalne ponieważ:
- zbiornik ma nieregularny kształt
- odczyt z pływaka nie jest liniowy

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Impaler88666 dnia 2008-11-28 23:28:46 ]

kompa zlewam z tego jego reichwaite czy jak to sie tam pisze, patrze na wskazowke, ostatnio przejechalem 45 km po miescie na rezerwie /komp sr spalanie pokazywal 17,4 l/100/ , mysle ze jeszcze z 15 km dalbym rade ale zabraklo odwagi

Mi kiedyś nie zabrakło

Skończyło się lawetą i czyszczeniem układu paliwowego.

U mnie ŻYD dostaje olśnienia gdzieś przy 70km do teoretycznego końca, potem dość szybko robi się z tego 40 i jeszcze szybciej od tej wartości spada do 30 i 15. Myślę że realne jest jakieś 45-55 km na księgowym.

[ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2008-11-29 13:06:42 ]