Samara i Silnik diesel?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się czy do Łady samary 2108 zamontowanie silnika diesla było by możliwe bez większych przeróbek?
Jest jakiś silnik który by pasował? Co Wy o tym myślicie?

A w necie znalazłem coś takiego Kliknij! Tylko nie rozumiem tego języka

[ wiadomość edytowana przez: MYSHA dnia 2008-11-25 15:10:54 ]

w tresci ogloszenia nic ciekawego nie ma, na tej karcie moze jest, ale nieczytelna, nie da sie powiekszyc

byloby. co dla ciebie znacza wieksze przerobki?

możne powiem co znaczą dla mnie mniejsze przeróbko:

Przyspawanie do karoserii nowych łap silnika
ewentualnie przerobienie skrzyni bądź przełożenie jej na jakąś z silnika diesla
No i zamontowanie przycisku rozgrzewającego świece....

skoro to sa mniejsze przerobki to zostaje ci tylko znalezienie motoru ktory wejdzie pod maske i bedzie pasowal do skrzyni albo motoru ze skrzynia ktora bedzie pasowala do przegubow... moze cos z golfa?

Właśnie tu chciałem poszukać rady u was, a ile by mnie coś takiego wyniosło, znalazł bym silnik kompletny w granicach 400zł?

Cytat:
2008-11-27 11:46:07, MYSHA pisze:
możne powiem co znaczą dla mnie mniejsze przeróbko: Przyspawanie do karoserii nowych łap silnika ewentualnie przerobienie skrzyni bądź przełożenie jej na jakąś z silnika diesla No i zamontowanie przycisku rozgrzewającego świece....

Hmm, a układ paliwowy, wydech, elektryka, układ chłodzenia, sterowanie sprzęgłem ?

Witam
Cytat:
2008-11-27 15:02:16, kruchy_ezg pisze:
skoro to sa mniejsze przerobki to zostaje ci tylko znalezienie motoru ktory wejdzie pod maske i bedzie pasowal do skrzyni albo motoru ze skrzynia ktora bedzie pasowala do przegubow... moze cos z golfa?

Z Tempry czy Tipolota np. nie polecam bo jest ogromny, faktycznie tdi VW, jest sporo mniejszy razem z osprzetem, stosunkowo niewielkich rozmiarów jest 1,7d z Uniacza.