| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2008-12-07 12:38:56 nie obrazaj sie
po prostu jestesmy przyzwyczajeni do tego ze gros potencjalnych "rajdowcow" rezygnuje ze 126/125/poloneza czy innego starego trupa dosc szybko/w polowie drogi/natychmiast i przesiada sie w przyslowiowego golfa |
Japoniec1 Fiat 126p sopot | 2008-12-07 14:16:36 Spoko loko ja się nie obrażam . Trochę historii tego malca bo jest dość ciekawa otóż mama właściciela jezdziła tym autem przez wiele lat , poczym kupiła nowszy model 90 rok heh i ten maluch powędrował w ręce jej syna ( pan Lat 50 ) . Gdy pani już nie mogła prowadzić oddała nowszy model synowi a syn postanowił stary model sprzedać i trafiło na mnie. Pomijając fakt że auto obrosło przez lata w nie oryginalne części ( zderzaki , przełączniki , itp badziewie które zniknie obiecuje ) auto zostało pomalowane ale znaki ( jak nr nadwozia w bagażniku , blaszka z nr po prawej ) auto wygląda niezle. Trzeba zadbać o lakier ale o to postarają się środki http://www.meguiars.com/ . Rozbraja mnie np pokrowiec imitacja skóry na kierownicy ( na prawdę fajna rzecz ) . Auto będzie przerabiane sukcesywnie małymi kroczkami z zasadami przyzwoitości. W tym modelu Fiata jestem zakochany od dziecka ( prawie się urodziłem w tym modelu jak się mama na porodówkę wiozła ) . Moja Mama w 74 roku miała fiacika włoskiego włącznie z tym że stał na pirelli tym samym tradycje posiadania tego modelu mamy dość długą
Pozdrawiam i obecuję umieszczać tu relację z przebiegu prac. |
jacol_placol F&F Wolny Słuchacz :) 126p 1,2mpi, Octavia. warszawa | 2008-12-07 20:36:25 Dobra czekamy. |
Japoniec1 Fiat 126p sopot | 2008-12-09 13:46:54 Wczoraj postanowiłem sprawdzić co tam w tym rekinie szos siedzi w środku ( liczyłem na fanty z epoki :biggrin2: ) . Fotel i kanapa opuściły auto a samym środku w ruch poszły plak do szyb i kokpitu ( niech wie że o niego dbam ) . Niestety nie udało mi się nawoskować auta ( zbyt niska temp :curve: ) ale obiecuje że zrobię to w najbliższym czasie.
W środku zamontowałem jak na razie prowizorycznie gałkę Skunk2 :biggrin2: - niech robi szał na mieście. Przyjdzie też nowy licznik mniej szarpnięty zębem czasu :biggrin2: Auto fabrycznie było żółte , dziś sprawdzaliśmy podwozie i jest ok :smilee: . W miejscach gdzie pojawił się delikatny osad rudej zabezpieczyłem środkiem antykorozyjnym.
Dziś biorę kolejny komplet części do fiata :biggrin2: szkoda że zimno jest bo skutecznie niszczy zabawę. Jeszcze sporo razy auto muszę umyć na myjni by definitywnie pozbyć się wżartego brudu zaś sam lakier oczyszczę i nawoskuje środkami mequair's |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-09 14:07:25 Dlaczego chcesz go myć na myjni???
A tak swoją drogo to jeszcze dużo pracy przed Tobą... baaaaardzo dużo, żeby to coś wyglądało jak należy... żebyś tylko wytrzymał do końca. powodzenia tak czy siak |
kylo125 F&F MEMBER Fiat125p Lublin | 2008-12-09 14:09:51 Pewnie zimno. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-09 14:13:05
twardym trzeb abyć nie miętkim, ja swojego na mujnie nigdy nie powiozłem i nigdy tego nie zrobię |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2008-12-09 14:26:31 woskiem i plakiem chcesz ratowac malucha?
jak chesz zrobic auto na wyscigi torowe to nie baw sie w pucowanie go tylko rozbierz na czesci pierwsze i odrazu zabierz sie za grubsza robote, która faktycznie bedzie prowadzic do celu. i nie rób gały tylko konkrety to wtedy będzie szał na mieście ![]() |
kylo125 F&F MEMBER Fiat125p Lublin | 2008-12-09 14:27:35 Z szarym też nigdy nie byłem, a kremowego jakoś ostatnio powiozłem. I nawet nic się nie stało!!!!!!!! |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2008-12-09 16:07:02 Jak ma wrośnięty brud, to gąbka, mleczko typu CIF, szurum burum, a potem farecla 3G i masz nówkę sztukę ![]() |