1,5 + chip

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos z Was ma cos takiego wsadzone do 1,5 http://www.tucholka.pl/tuning/tuning.htm (sam komentarz na dole bardzo intrygujacy) ?? Wiem ze swojego czasu byla jakas nieudana proba zebrania chetnych na testy u chojnackiego ale nie wiem czy to o wlasnie taki chip chodzilo ??

Nie wiem o jaki komentarz Ci chodzi. Ale moge potwierdzić, że dostanie się tam taki sam chip, jak ten, który miał zostać poddany testowi u Chojackiego Są dealerem V-techu. No i hamownia w trójmieście, no no, może podjade z kuzynem na badanie Jego Mondeo Co do chipów do diesli, to w Polsce jest jeden fachowiec w Warszawie, któremu można oddać auto bez strachu, a odebrać potwora

ok moze sie niezbyt wyrazilem... na samym dole strony ("skosnym tekstem" ) pisza o ok.3sek. roznicy do setki !? czy ktos to moze potwierdzic i jak to mogloby sie przekladac na elastycznosc silnika na 4 i 5 biegu ? moze sa jakies przeciwskazania w przypadku LPG? no i ile szybciej oproznia sie bak?

Ale dałem ciała

Moim zdaniem to bzdura... Bo chip musiałby dać ponad 15 koni

Z drugiej strony na forum Nexii pojawiło się auto z opisem co do mocy 105 koni, nie wiem jak, ale na pewno nie samym chipem
Musze znaleźć tą firmę

Gdyby doszło do testu wszystko byłoby jasne. Tylko jedynym 100 % chętnym był Krawat.

Allegro

Co do chipów do diesli, to w Polsce jest jeden fachowiec w Warszawie, któremu można oddać auto bez strachu, a odebrać potwora

Ja Zoltar jakbym miał TDi to oddałbym samochod do Poznania-firma Kocar albo do MTM.A ta Warszawska to co to niby?

Kocar czy MTM to jedno wielkie gówno. Kocar nie robi żadnej rewelacji. A MTM bazuje na gotowych programach z Niemiec, które sa tylko wgrywane w Polsce. Czyli chip jest taki sam dla każdego auta, a przecież między silnikami są różnice. Nic więc dziwnego, że później auta dymią jak 20 letnie starocie...

Śmiesznie jest robić reklamę i to darmową

Ale jak masz diesla, to jedź na Aleje Jerozolimskie 228

Jak wspomnisz, że jesteś z polecenia Kajmana od Corrado hamowanie masz za 100 zł

Stary co Ty pierdzielisz....Widziałeś ofertę MTM albo Kocar?Mają ofertę do kazdego typu silnika diesla czy benzyny.Zakładając oczywiscie ze auto jest seryjne.Mozesz sobie dobrac chip czy jakis moduł i juz.A to ze auto ma np zmieniony juz walek rozrzadu,dolot czy wydech to chyba logiczne ze juz nie jest seryjnym silnikiem i trzeba dobrac odpowiedni chip dla danego silnika.

Co do dymienia to obejrzyj sobie kiedys program na DSF "Motorvision"-tam sa testy np. mercyków robionych przez Brabusa i diesle tez dymia.Kolego diesel zawsze dymi jak mu dajesz w dupe-z chipem czy bez chipa.A skoro nawet MTM bazuje na technologii niemców i tuninguje np grupe VW wiec logiczne jest ze sa dobrzy.

A to ze Twoj znajomy robi dobrze to nie zaprzeczam ale nie gadaj bzdur ze jest jedynym fachowcem od takich rzeczy.

Ja mam elektromechanika ktory moim zdaniem jest mistrzem w tym co robi,zawsze do niego jezdze i dla mnie nie ma lepszego tez w całej Polsce ale czy tak jest.....wątpie

Nic nie zrozumiałeś...

To nie mój znajomy...

Troche lektury

hmmmm stary jednak nie masz widze swego zdania w tym temacie-tylko recytujesz gosci z Modlina

Cytat:
2003-08-06 15:42:17, Petersen pisze:
hmmmm stary jednak nie masz widze swego zdania w tym temacie-tylko recytujesz gosci z Modlina

Hmm to są fakty

A moje zdanie mam dawno wyrobione.

Żadne MTM-y, Kocary czy V-techy jakoś nie wygrywają...

V-tech ma same straty, bodaj 3 auta rozjebane dotąd...

Co z tego, że mają bogatą oferte, jak jest ona średnia i droga ?

A boxy to jedno wielkie gówno, które zakłada zielony gostek wierzący w reklame...

Zresztą w dupie mam za przeproszeniem firme, która nie odpowiada na maile... (Kocar)

Ale goscie z Modlina nie ograniczaja sie jedynie do chipa.Jak dla dziadka zamarzy sie wstawic chip do seryjnego TDi zeby tylko szybciej wyprzedzac to i MTM czy Kocar wystarczy.Zeby scigac sie na 400m trzeba miec cos wiecej niz power boxa (zeby miec jakis szanse z kimkolwiek).

Co do maili to potwierdzam-jak pisalem prace dyplomowa o chiptuningu to na moich 20 maili dostalem jednego z odpowiedzia "Wszystkie interesujace pana rzeczy znajdzie pan na naszej stronie"

Z tego co wiem to na pewno jedna osoba ma też zmienione wtryski. Ale w związku z wielkością auta nie ma żadnych szans na dobre lokaty

Reszte jedzie tylko na chipach

Zresztą odnośnie chipowania chodziło mi tylko o diesle

dobra Zoltar nie ma co sie klocic.ja caly czas mialem na mysli diesle a nie wiedzialem naprawde ze oni tylko maja jakis chip zamontowany, sadzielem ze jeszzce inne pierdoły

spokojniej tyle powiem...
temat to temat "bumerang" zawsze wraca.. i bez "pierdolenia".

Lasombra ...bez tego zycie nie mialo by sensu

hehehe ale mi nie chodzilo o takie "pierdolenie" takie popieram calkowicie