Szarpie na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1,4 98r kombi Bolero2 PB i LPG Na gazie pracuje dobrze, a na benzynie pirwsze kilka km chodzi bez zarzutu i nagle zaczyna autem szarpać, obroty lecą na ok 300 a silnik nie reaguje na pedał gazu. Czy go wciskam do podłogi, czy puszczam - nie ma żadnej reakcji. Po prostu ledwo pyrka. Przełączam na gaz i jadę normalnie. Przełączam znowu na benzynę i przez ok 2 km jedzie elegancko, a potem znowu szarpie i nie reaguje na podał gazu. Wymieniłem już kable WN, świece, sondę, filtry i prawie wszystkie czujniki. Co to może być? Poradżcie

moze pompa paliwa?

Chyba masz rację. Ale co ona ma wspólnego z temp silnika? Bo jak silnik uruchamiam i jest zimny to przejadę ok 8-9 km zanim wystąpi ten objaw , a potem to już tylko ok 2km

a wysilil sie ktos zeby odczytac kody bledow na poczatek?

Tak. Byłem na tym. Wykazało przewody WN - wymieniłem i krokowy- też wymieniłem na nówkę - oryginał /drogi/ chyba niepotrzebnie

Sprawdź ciśnienie paliwa podawanego na zimnym i na gorącym silniku. Normalną rzeczą jest że pada pompa paliwa.
Ewentualnie znajdź na szrocie używkę i wymień.
No i dorób sobie od razu wyłącznik pompy paliwa jak jeździsz na gazie - nie będzie niepotrzebnie pracować.

ja na twoim miejscu sprawdził bym sensor map i potencjometr przepustnicy. tez mialem takie objawy. jak Wymienilem to to spokoj za góra 100zl dostaniesz używane i sprawne od klubowiczow.

Dziękuję za porady. Wykorzystam je i dam znać jakie będą efekty. Ale MAP to ja chyba nie mam w moim modelu. Gdzie on jest i jak wygląda?