| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kirpek e34 524td, ed7, 125p kcynia | 2008-10-27 18:37:55 opona ma też swoją datę przydatności. po kilku latach mieszanka traci swoje właściwości. i należy ją zmienić niezależnie czy była używana czy leżała. a tym bardziej jeśli leżała i nie była w odpowiedni sposób przekładana to się odkształca.
ale bardziej polecał bym goodyera |
Miro600V BMW Head Moderator BMW E46 325Ci coupe ... The City of Sin | 2008-10-27 19:53:07
Po okresie 5 lat guma zaczyna tracić swoje właściwości, o ile mnie pamięć nie myli. Z tych podanych wybrałbym goodyeary, ale osobiście nie jestem zwolennikiem używanych "gumek"
Pozdrawiam. |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2008-10-31 13:23:39 To czy po pięciu czy po dziesięciu to zależy od warunków przechowywania , eksploatacji i .............................jakości materiału.
Czy Dębice za 250zł będą po pięciu latach w takiej kondycjii jak Continentale za 600zł ? Czy opona narażona na UV, wysokie, niskie temperatury i sól zestarzeje się tak samo jak zapas w bagażniku? Sam zdecydowałem się ostatnio na nówki i jestem bardzo zadowolony. Używki to moim zdaniem ryzyko. Mogą być wyząbkowane, mogły być źle eksploatowane a efekty wyjdą po jakimś czasie. Ale to tylko kwestia ceny ja nie znalazłem przyzwoitych w atrakcyjnej cenie. Natomiast nieużywane trzyletnie opony w przyzwoitej cenie i do tego markowe moim zdaniem to dobry kompromis. Nowe opony u sprzedawców mają bardzo często mają około roku od daty produkcji. |
Maciek1980 Hyundai Pony Warszawa | 2008-12-08 14:19:55 zazwyczaj u sprzedawców maja rok
cieżko kupić z aktualnego roku produkcji też polecam wszystkim nowe opony, nie warto bawić sie w uzywki |