Pytanie dot zwrotnicy HELP!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam zwrotnice w MKV na 2 lozyska po jednej stronie. czy moge wlozyc zwrotnice w ktora wchodzi jedno lozysko? jesli tak to z jakiego rocznika bedza pasowaly?
juz drugi raz musze wymieniac lozysko!!! co 2 miesiac z nastepnej strony a napewno sa dobrze wkladane
prosze o szybka odpowiedz bo juz mnie w... to

[ wiadomość edytowana przez: groobyg2 dnia 2008-12-10 18:04:38 ]

A jakie łożyska zakładasz?

Cytat:
2008-12-10 15:54:51, przemkowal pisze:
A jakie łożyska zakładasz?

nie znam firmy ale cos na podobe tego

Firmy nie znam.
Możliwe, że piastę masz już wyjechaną i jest luz na niej.

Jest też możliwość, że za mocno dokręcone masz łożysko. Wtedy też się posypie szybko. Ściagnij łóżysko i zobacz czy bieżnia jest czysta (jak w nowym), czy nie jest niebieska. Wtedy na 100% było za mocno dokręcone łożysko.

Co do wymiany zwrotnic nie znam odpowiedzi.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2008-12-10 19:13:17 ]

dzwonilem na szrot i tam gosciu powiedzial ze jesli dostal strzala w przod to przez to tez moga lozyska sie niszczyc bo cos moze byc krzywe. moze tak byc? czy wymiana zwrotnic pomoze?

Jesli jest po mocnym dzwonie to moga byc katy przestawione w jakism tam stopniu ale to bys zauwarzyl ze cos nie tak auto sie prowadzi albo opony gdzies bierze.

Cytat:
2008-12-10 20:40:27, groobyg2 pisze:
dzwonilem na szrot i tam gosciu powiedzial ze jesli dostal strzala w przod to przez to tez moga lozyska sie niszczyc bo cos moze byc krzywe. moze tak byc? czy wymiana zwrotnic pomoze?

niekoniecznie jakis dzwon - wystarczy żeby felę na krawężniku pogiąć i możesz wachacz albo zwrotnice pogiąć.
Jeśli zdziera opony, to sprawdź sobie zbieżność i kąty.

Ale ja to bym obstawiał gó... łożyska. I do tego za mocno dokręcone.
A zobacz, czy luźno się koło obraca jak podniesiesz auto.

wlasnie opon mi nie bierze a napewno lozyska byly prawidlowo zakladane. naprawde mnie dziwi ta sprawa. a co moglo by byc jeszcze przyczyna wyrobienia lozyska?

wiec tak... essi mnie dzis wkurzyl i pojechalem na diagnostyke po pracy. wykazalo tam sworzen z prawej strony. zaplacilem 10 zl

wiec to tez nie sworzen tylko sruba ktora go trzyma sie wyrobila ale lozysko tez mam do wymiany jak najlepiej to wymienic? mam takiego typu wkladane z dwoch stron zwrotnicy wymienial ktos takie?