Problem z gazem;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z gazem w Fiacie Uno. Kiedy silnik osiaga temperature ok 80-90 stopni Celcjusza zaczyna przerywac na niskich obrotach, musze go przeciagac na kazdym biegu zeby nie szarpal.wymienilem reduktor na nowy i filtr gazu i dalej to samo;/ nie wiem co moze byc tego przyczyna...do 70 stopni chodzi bez zarzutu.

A jak masz poprowadzone waz doprowadzajacy gaz?? u mnie np jest z metr weza ktory na dlugosci 0,5 m przebiega nad chlodnica i jak sie auto nagrzeje mocno to robi sie mul podejzewam ze od tego ze gaz plynacy nad chlodnica sie ogrzewa i rzadzieje przez co jest ubozsza mieszanka mul jest tylko do ok 2tys a potem jak podejzewam gaz plynacy szybciej juz tak sie nie zdazy nagrzac i jest lepiej. podejzewam tez u mnie mikser ale raczej wyklucze bo co on moze miec wspolnego z mulem na wysokiej temp.
Pozdrawiam!!!

waz wlasnie nie biegnie nad chlodnica...bylem u gazownika i on kazal mi wymienic reduktor bo niby falowal i nie dalo sie ustawic prawidlowej mieszanki;/wiec kupilem zamontowalem a tu guzik ta sama sytuacja...

a parownik na nowo wyregulowany? A czy ba benzynie tez sie tak nie zachowuje?? sprawdzales??
Pozdrawiam!!

tak wyregulowany(tzn sam regulowalem)...na benzynie smiga normalnie pzdr