śruby z lotki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, jak wiadomo śruby z lotki, ktore są przymocowane do klapy często gniją bo ciągła woda ktora się tam dostaje powoduje korozje. Ugniły mi 2 mocowania, śruby ułamały się przy samym plastiku od lotki. Trzyma mi się to teraz tylko ja jednej stronie. Ma ktoś pomysł, a może robił. W jaki sposób wymienic te ugnite śruby i wstawic nowe? Jest jakas szansza żeby to zrobić? Czy musze lotke wymienić? Chętnie poczytam wasze pomysły

Kup wykrętaki - koszt niewielki, nawierć śrubę małym wiertłem i weż pokrętło do gwintowników i wykreć, najprostrzy sposób

Cytat:
2008-12-26 23:43:49, skorpion19 pisze:
Kup wykrętaki - koszt niewielki, nawierć śrubę małym wiertłem i weż pokrętło do gwintowników i wykreć, najprostrzy sposób

wporzadku, ale w jaki sposób zamontować tam nowe śruby? w samym środku tego plastiku, gdzie wpuszczone są oryginalnie śruby hm?

Zrób nowy gwint i wkręć szpilkę na jakiś dobry klej i powinno być ok

hmm, no trzeba będzie pomyślec. Ma ktoś jeszcze inny pomysł?

wywal lotke;p hehe

Ewntalnie jak zrobisz gwint a jest w miarę dostęp to po prostu przykręć na zwykłą krótką śrubę od spodu

Cytat:
2008-12-26 23:58:54, skorpion19 pisze:
Ewntalnie jak zrobisz gwint a jest w miarę dostęp to po prostu przykręć na zwykłą krótką śrubę od spodu

tak własnie myśle nad tym i to chyba będzie najbardziej korzystna opcja. Usunę reszte tych śrób i przykręce od środka bagażnika