Czyszczenie skory pasta dwuskladnikowa za 80zl - propozycja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Sluchajta uzytkownicy omesiek ze skora.
Bylem w poniedzialek w firmie Trend Line w Nysie, ktora zajmuje sie produkcja wypasionych foteli ze skory. Te fotele, kanapy i inne, importuje na zachod.
Cena kompletu wacha sie w granicach 7tys zl.

Pytalem czym konserwuja i czyszcza skore. Dowiedzialem sie, ze przed wyslaniem wypoczynku za granice, konserwoja i czyszcza je kremem, specjalnie przygotowany do tego dwu-skladnikowy.
Natluszczajacy, konserwujacy i czyszczacy krem w puszcze 1 litrowej.

Czyszczenie polega na delikatnym roztarciu kremu na siedzienie (np. w naszych autach) za pomoca kawaleczka gombki. I to wszystko.
Skora normalnie wchlania to na naszych oczach , sprawdzone na moich siedzeniach.
Po czyszczeniu, okolo 30min, skora jest miekka jak jedwab i zakonserwowana na okolo 6 miesiecy. Bo na tyle zabezpiecza ten krem.

Krem wyglada jak pasta BHP, tylko ze pachnie brzoskwiniami i ma w sobie takie granulki, jakby piasek.

Teraz moja propozycja.
Chodzi o to, ze ta puszka litrowa jest strasznie duza jak na jedno auto, wiec moze bysmy sie zlozyli na nia razem, a ja podziele ja sprawiedliwie na odpowiednia liczbe uzytkownikow i po rozsylam.

Jezeli bylo by nas 3 to cena tego kremu wyniosla wy nas okolo 30zl z przesylka. A wystarczylo by go na okolo 2-3 lat.

Co wy na to???

Ja jestem za

ja też poproszę

tez jestem chetny

jak narazie to uzywam pasty do siodła hehe

ja też poproszę
zawsze się jakaś omega ze skórą znajdzie więc potrzebuję i ten wynalazek

jak dobrze o tym wiesz tez sie na to pisze

tak BTW to ostatnio kupilem sobie takie mleczko
(bo sie nie mogle juz doczekac na info od Ciebie ) firmy SHELL pachnie ladnie i napewno cos tam konserwuje i czysci ale efekt dotykowy praktycznie zaden no ale coz za 14 zl duzo spodziewac sie nie mozna wiec nie polecam
pozdro

Cytat:
jak narazie to uzywam pasty do siodła hehe

Wiesz disel, odnoszę ostatnio wrażenie, że mamy coraz więcej tych samych patentów

Ok, jest nas juz 6 ludzi.

Dzisiaj po 17 pojade zamowic ten krem. Dokladnie dowiem sie ile ta puszka ma pojemnosci, litr czy 1kg.

Bede informowal na biezaco.

ja to bym nawet wzial i pół tej puszki
a jakby znalazl sie ktos w gdansku chetny to nawet cala

dowiedz sie jeszcze czy to ma jakis termin waznosci

superr
moje skorki juz niedlugoi beda jeszcze bardziej piekne

pozdro

Wszystko dokladnie napisze jutro rano. Co, jak i na jak dlugo.

Zapomnialem dodac, ze po "namaszczeniu" za pomaca gabki siedzen tym kremem, skora zaczyna sie marszczyc jak skora slonia, pojawiaja sie takie rysy jak na skorze na rekach. Jakby linie papilarne.

Naprawde krem jest warty uwagi.

Witam.

Juz wszystko jasne. Krem jest pakowany w workach 1 litrowych.
Nazywa sie PavoLin Spezial. Jest to emulsja wodna, typu oleju w wodzie, zawiera srodki trace z tworzyw sztucznych i zawiera naturalna lanoline. Srodek do ochrony skory z lanolina.

Idealnie nadaje sie nie tylko do czyszczenia skory ale do jej zmiekczania i zabezpiecza przed pekaniem.

Te worki 1l sa w ksztalcie workow od mleka, ale w grubszej folii.

Koszt jednego worka to 30zl. Ale musimy kupic az 10 sztuk, bo tak sa pakowane w kartonach. A oni nie moga sie rozdrabniac.
Czyli 300zl. Wiec musimy albo znalezc wiecej ludzi albo moze ktos sobie kupi po dwie sztuki.

1 worek PavoLin Spezial = 30zl

Teraz problem wyslania. Jak wyslac taki worek poczta? W kopercie z folia bombelkowa ?

Za chwile dodam kilka zdjec z wczorajszego czyszczenia siedzenia. Bo dostalem troche kremu na "palec".

Co do terminu waznosci, w worku moze lezec tak dlugo dopuki sie nie otworzy, a po otwarciu tak jak pasta BHP.
A najlepiej trzymac ten krem w lodowce, wtedy nie traci wlasciwosci, bo w cieplym to robi sie taka oleista maz i nie za bardzo sie to nadaje do wcierania w siedzenia.

[ wiadomość edytowana przez: KOLIBERk dnia 2005-04-21 10:12:17 ]

Cytat:
2005-04-21 10:09:23, KOLIBERk pisze:
1 worek PavoLin Spezial = 30zl Teraz problem wyslania. Jak wyslac taki worek poczta? W kopercie z folia bombelkowa ?

nie radzę
jak poczta była w stanie zmiażdżyć doszczętnie oryginalnie zapakowaną plastikową butlę 1l opel olej to już widzę co by otrzymał odbiorca tej pasty poczta jest nieobliczalna

Cytat:
2005-04-21 10:09:23, KOLIBERk pisze:
Jak wyslac taki worek poczta? W kopercie z folia bombelkowa ?

Tańsze rozwiązanie:
- przelać zawartość worka w sztywny szczelny i najlepiej płaski pojemnik(koszt?), wsadzić wszystko w bąbelki i przesłać zwykłym lub piorytetem.

Droższe:
- Pudełko np. po butach lub pocztowe - worek w środek i wysłać jako paczkę.

Jeszcze droższe:
- w bąble i kurierem - szybko i pewnie

Najtańsze i najfajniejsze:
LOB PARTY

ja poproszę na LOB Party

ale mysle, zeby kosztow nie podnosic, to mozna zapakowac w jakies male pudelko, np. po butach, albo maly kartonik i wtedy poczta.

wysilcie mozgi

jesli to możliwe to ja tez pisze się na ten specyfik do pielęgnacji skóry ale wole pocztą . może być cały litr

Dobra, jest juz nas 7, kazdy po litrze, bo mniej sie nie da. Za duzo babrania bedzie.
Zostaje 3 litry kremu, moze ktos sie jeszcze znajdzie albo znacie kogos,
kto ma w domu wypoczynek ze skory, bo to sie nadaje tez do tego

Jak juz bedzie wszystko jasne, to jutro to zamowie u pana Henia, ktory chcial mi wcisnac w zeszlym tygodniu ten krem za 80zl od litra.

Z ta przesylka, to faktycznie najlepiej na LOB Party, ale teraz (X LOB PARTY) nie dam rady.

Wiec tylko poczta. a taka mala paczka przeciez nie bedzie kosztowac wiecej niz 7zl. (CHYBA - w kazdym razie popytam)

tutaj ten jasny kawalek jest nie posmarowany kremem, reszta dostala koloru i polysku.

siedzenie po wysmarowaniu, widac gdzie niegdzie takie jasne plamki, to jest ten srodek ktory czysci skore. Mozna pozniej to zetrzec scierka albo przedmuchac i bedzie GUT.

Tak wyglada kawalek pasty w pudeleczku po kremie Bambino

Takie pudelko, 50ml, starczylo mi na 4 miesiace.

Wchodzę w 2 litry
Może bywasz czasem we Wrocławiu ?
Pozdr.
Witek

Res
MarekV6
disel
MEGA_3
szczuro
xiadz
VITO_MV6 x2
KOLIBERk

Jest 9 litrow.
Ten jeden litr to moze kuzyn wciagnie. W kazdym razie sie nie zmarnuje.

Dzisiaj zamawiam 10litrow u pana Henia.
Jakby cos, to pisac GG944442 albo 608491977

Mysle ze nie bede dlugo czekal na krem.

OK, zamowienie przyjete i najwczesniej we wtorek odbior.

[ wiadomość edytowana przez: KOLIBERk dnia 2005-04-22 10:45:02 ]

Wyslij do mie DHL'em a ja zabiore na zlot