MotoNews.pl

Odpalać na bęzynie, czy na gazie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
zapytuję, czy lepiej odpalać na bęzynie, czy na gazie??? słyszałem, ze jak odpala się na gazie to wtryskiwacze się niszczą. czy to prawda?

Wogóle nie powinno się zapalać na gazie ,mało tego powinno się przełanczać na gaz po osiągnięciu odpowiedniej temp silnika i dbać zawsze o to aby pompa paliwowa była zanurzona w bezynie czyli minimum 1/4 zbiornika paliwa bo jazda na gazie z minimum paliwa albo bez to się równa spory wydatek na nową pompe.

co to wogóle za pytanie...

apropo wtryskiwaczy... weź czasem tak dwa razy w roku ******* beje ma maxa na benzynie tak na trasie 100km z prędkościa 130 wystarczy! one sie lubią zatykać jak na gazie sie jeźddzi!

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2007-03-01 23:27:03 ]
[ powód edycji: Przed chwilą prosiłem o to samo! bez wulgaryzmów prosze!!! ]

Ja jezdze beta na gazie i stwierdzam ze gaz to jest dobry ale do zapalniczki szkoda ze paliwko takie drogie albo wyplata taka mala hehehehhe

Cytat:
Ja jezdze beta na gazie i stwierdzam ze gaz to jest dobry ale do zapalniczki

Taki kraj, moją 525-ka też na gazie śmiga, ale za to zapalniczke mam na benzyne.

Cytat:
szkoda ze paliwko takie drogie albo wyplata taka mala hehehehhe

Paliwo wcale nie jest drogie, to nasz rząd kochany dowala takie podatki i akcyzy że benzynka staje się droga, a jak stanieje o kilka groszy to zawsze można akcyzą potraktować.
A z drugiej strony patrząc, ceny paliw mamy jak w większości krajów cywilizowanych, to nasze zarobki są z trzeciego świata.
Znów podziękowania dla kochanych rządzących.

PS. Odpalać na benzynie i czekać aż silnik chociaż troche się nagrzeje.

[ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-03-02 20:47:33 ]

Cytat:
2007-03-01 23:23:19, mibhell pisze:
co to wogóle za pytanie...

WITAM MAM PROBLEM Z MOJA E36 I WIDZE ZE PAN MOZE MI COS POMOC NA TEN TEMA. MOJA BETA PEWNEGO DNIA NA BEZYNIE PADLA WIEC PRZELACZYLEM NA SAM GAZ I JEZDZILEM TAK ZE 3 MIES NIE URZYWAJAC BEZYNY. ZBLIRZA SIE ZIMA I MUSZE COS Z TYM ZROBIC ALE PROBLEM POLEGA NA TYM ZE SPRAWDZALEM POMPE W BAKU I SLYCHAC ZE BRZECZY A JAK PRZELANCZAM NA SAMO PALIWO TO ALTKO PO PROST GASNIE. PROSZE O JAKIES PODPOWIEC CO POWINENEM ZROBIC. ACHA WSKAZNIK PALIWA POKAZULE PONAD 15L. POZDRAWIAM

1. Sprawdź bezpieczniki.
2. Może pompa brzęczy ale nie pompuje , albo daje za niskie ciśnienie, najlepiej wyjmij pompę i sprawdź czy wraca paliwo.
3. Może insalacja LPG nie załącza wtryskiwaczy po przełączeniu na benzynę.

Zdecydowanie odpalaj na benzynie.pzdr

Arczi 52 spóżniłeś się z odpowiedzią o ponad półtora roku, chyba już nie przeczyta ten gość co je zadał.