Na gazie zapala sie żółta lampka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam honde accord z 99 r 2.0 z instalacja gazowa stag300 na gazie zpala mi sie żółta kontrolka od awari silnika co to moze byc i jaka tego moze byc przyczyna dodam ze jak jest zimy silnik i przełaczy sie na gaz to czasmi gasnie albo nie ma mocy jak sie rozgrzeje wszystko jest dobrze i przy obrotach 1500 jak jest zimny to nie tak go dziwnie szarpie a po wyzej jest normalnie prosze o pomoc

zapala ci się "check engine" i pewnie jest jakis kod błędu , np uboga mnieszanka. Przyczyną jest złą konfiguracja sprzętowa ( wtryski , reduktor) i wynikające z tego błedne ustawienie map. Zgłoś się do dobrego gazownika
Penie masz czerwone valteki ? Zmień na magic jet. Będzie dużo lepiej. Podaj typ reduktora.

a kiedy sprawdzałeś luzy zaworowe w tej hondzince bo tyrzeba to robić na benie przynajmniej co 40 tys. km a przy gazie co 20 tys. km.

Cytat:
2008-12-21 13:03:24, accord99 pisze:
witam wszystkich mam honde accord z 99 r 2.0 z instalacja gazowa stag300 na gazie zpala mi sie żółta kontrolka od awari silnika co to moze byc i jaka tego moze byc przyczyna dodam ze jak jest zimy silnik i przełaczy sie na gaz to czasmi gasnie albo nie ma mocy jak sie rozgrzeje wszystko jest dobrze i przy obrotach 1500 jak jest zimny to nie tak go dziwnie szarpie a po wyzej jest normalnie prosze o pomoc