Trzepie przy hamowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy większych prędkościach jak zaczynam mocniej hamować to zaczyna mi trzepać kierwnicą.Oco chodzi mam jakieś luzy z przodu czy to może być przyczyną że jest zła zbieżność.Pomóżcie

przyczyn może być wiele np. końcówka tarcz, wybite gumy na wahaczu lub sworzeń, u mnie niedawno biło a okazało się że łożysko w kole się "skończyło" i po wymianie jak ręką odjął.

Zapewne nabyles swoje auto niedawno od pierwszego wlasciciela w Polsce. Zapewne jezdzil nim on okolo roku. Potem sprzedal. Tak to juz jest niestety, jak trzeba cos wymienic w samochodzie to nie ma za co, jak sie jezdzilo wczesniej byle czym. Trzeba popchnac dalej.

Przyczyn twojego problemu moze byc bardzo wiele.

Najpewniej zlozyly sie dwa czynniki:

1. Luzy w zawieszeniu

2. Krzywe tarcze hamulcowe

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
2008-12-31 04:39:57, el_comendanto pisze:
Zapewne nabyles swoje auto niedawno od pierwszego wlasciciela w Polsce. Zapewne jezdzil nim on okolo roku. Potem sprzedal. Tak to juz jest niestety, jak trzeba cos wymienic w samochodzie to nie ma za co, jak sie jezdzilo wczesniej byle czym. Trzeba popchnac dalej. Przyczyn twojego problemu moze byc bardzo wiele. Najpewniej zlozyly sie dwa czynniki: 1. Luzy w zawieszeniu 2. Krzywe tarcze hamulcowe

dodam jeszcze opony i wszycho

Ale w pierwszej kolejności tarcze.