Szarpanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem co sie dzieje moze ktos mial juz taki przypadek moja bestyjka 2.6 szarpie jak jade na rownych obrotach( tzn ani nie przyspieszam ani nie zwalniam) nie wazne czy to jes 2.5 tys obr czy 3.0tys obr to deklikatnie poszarpuje , na wolnych jest oki i jak przyspieszam lub zwalnioam tez jest oki
Co to moze byc ????

Czyzbym widzial gaz pod maską?
Przyczyn masa, napisz co juz zrobiles aby to wyeliminowac.
W pierwszej chwili postawil bym na swiece, filtr paliwa, powietrza

swiece maja jakies 500moze 600 km przejechane a i tak je wykrecilem zeby przejzec
co do gazu jest ale to samo sie dzieje i na gaziie i na beznzynce,
filtr powietrza ma jakies 5000 km
co do filtrów paliwa to i ten od gazu i ten od bezyny naraz w takim samym stoniu ???

Jesli masz ochote to wkrec stare swiece na probe. Moze jedna z nich jest do kitu. Moze kable maja tzw choinke.

chyba rozgryzlem bo po wymianie kopulki uspokoilo sie chociaz ta stara wcale nie byla taka stara i wygladala wrecz super

mam podobny problem, oprócz takiego szarpania jak u Ciebie, "wypadają mi zapłony" przy niskich obrotach (trochę trzęsie silnikiem na luzie i szarpie przy przyspieszaniu z niskich obrotów). Świece i kable ok, pozostała mi właściwie tylko kopułka, więc mam nadzieję że to pomoże, tak jak Twojej Bestii

dla "miłośników" gazu : te same objawy na LPG i benzynce

darg poza kopułką sprawdż jeszcze czy nie ciagnie gdzies lewego powietrza u mnie podobne obiawy do twoich byly jak miałem nie szczelna podstawe wtryskiwacza nie pamietam jak to w 2.0 jest rozwiązane ale posluchaj czy cos gdzies leciutko nie syczy