Ubeapieczenie oc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem jestem ub w pzu pod koniec lipca miałem wpłacic druga rate za ubez niestety niemam takiej kasy ok 700 zł za pół roku znalazłem firme generali tam jest bardzo tanio i wyniosło by mnie na ro 680 zł to by mi pasowało ale tu sie zaczyna problem auto jest zarejestrowane na moja ciocie która ma zniżki ja niemam 25 lat i nieposiadam jeszcze 3 lat prawa jazdy zato jest 100% dodatkowo opłaty
a myslałem o takim przekręcie żeby ciocia sprzedała mi ładzinke bo teraz oc jest na ciocie i napisała podanie ze wsteczna datą że sprzedała auto i chce zrezygnowac z ub w pzu i ja bym zarejestrował ładzinke na siebie tylko ze chciałem żeby ona wzieła z pzu wypis zniżek ub mi autko w generali

czy jeżeli ja bede widniał w dowodzie rej. to ciocia może jako inna osoba opłacac do tego auta ubezpieczenie
powiedzcie lub pomózcie mi może macie inny pomysł bo ja niewiem co mam zrobić

a tym bardziej niemoge patrzec jak ładzinka stoi bez ub i niemoge nia jeździc
az serduszko peka

pozdrawiam

Ubezpieczenie OC zawierane jest z WŁAŚCICIELEM pojazdu i według jego wieku itp. naliczane są znizki lub zwyżki w składce
Jeśli będziesz oficjalnym właścicielem pojazdu nikogo nie bedzie interesować kto będzie za to płacił ale wysokosc opłat bedzie naliczana dla Ciebie

Chyba opisałem to w miare jasno

pzdr
CHIO

Jojo - jak na mój gust przekombinowałeś....

Jedynym wyjściem jest "przejście" Twojej Cioci do generali... ale co zrobisz z niezapłaconą ratą w PZU - nie mam pojęcia...
I wolę nie mysleć...
Skoro termin upłynął w lipcu... jeśli byłyby to np. dwa dni - to można mysleć, ale prawie trzy miechy - to sporo...
No i osobiscie jestem zdania, że jeśli myslisz o jeżdżeniu autem - to musisz opłacić OC - dla bezpieczeństwa innych ...
PS
Sprawdź Samopomoc - OC maja najniższe!!!

Tez mam mniej niz 25 lat i prawo jazdy dopiero 2,5 roku i niestety w Samopomocy wyszlo mi tyle samo co w PZU, wiec jednak PZU jest de facto najtansza opcja dla tego typu osob jak jak czy kolega. Taniej juz nie bedzie Pozdrawiam !

Jojo, zrób auto na współwłasność z ciotka. Wówczas będziesz korzystał ze zniżek ciotki a jednocześnie będzie ci leciał staż do zniżek na Ciebie.
Z tym ze tu jest myk - jak Ty pukniesz to ciotka tez straci zniżki

ale i tak będzie miał zwyżke za wiek,takze jesli duzo Ci brakuje,to moim zdaniem nie warto,bo ze 300 wiecej zapłacisz
ja mam 20 i planuje,ze przy 23 dopisze sie do dowodu,i wtedy będa leciec znizki,zawsze troche w kieszeni będzie,zwłaszcza,ze przy oc+ac+nw róznica jest duuużo większa i zwyżki miałbym z 600-700 zł jak nic

dobrym wyjsciem jest tez ożenic się z laską co w ubepzieczeniach pracuje,wtedy 50-60 % znizki z miejsca sie dostaje,nie tylko na samochod,ale tez na wszystkie inne rodzaje ubezpieczen

no to chyba pozostaje mi szukac takiej kobietki która pracuje w ubezpieczeniach
bede miał zgłowy

drugie wyjście zaczynam zbierac na oc zapłace i odrazu rezygnuję z pzu
dzięki chłopaki

bóg wam w benzynie (gazie) wynagrodzi

Jak masz umowe podpisana na rok i zaplaciles I rate to norzesz jezdzic caly czas a ze jej nie zaplaciles to ubezpieczalnia cie bedzie scigac.

Troche dokładniej, to właścicielem pojazdu może być osoba nie posiadająca prawa jazdy. To ona przy zawieraniu umowy ubezpieczenia wskazuje czy pojaz będą prowadzić kierowcy z małym starzem, czy nie.

napewno gdy zapłaciłem pierwszą rate mogę jeździć autem??
bo słyszałem inaczej fazi

mozesz jezdzic, ale zaplacic misisz.

Nie mozesz jezdzic !!! Mialem taka sytuacje ostatnio przy kontroli - tez place na raty i policjant przyczepil sie, ze nie ma adnotacji o wplacie drugiej raty. Zaplacilem, ale nie bylo to odnotowane i byl problem - sprawdzali to gdzies. Tak wiec musi byc zaplacona tez II rata. Pozdrawiam.

Z tego co wiem to owszem, możesz jeżdzić z tym że Policja się czepia i daje mandaty. Oczywiście odmawiasz przyjęcia mandatu, sprawa idzie do Sądy Grodzkiego, tam wygrywasz oczywiście sprawę ale jak dla mnie to za dużo czasu na coś takiego trzeba tracić

ja ma wspolwlasciciela z moim ojcem, ktory ma max znizek. oporcz tego jestem tez jak i ty w "niebezpiecznym wieku" i moje cale ubezpieczenie za caly rok (czyli: OC, AC, NW) w PZU SA to 540zl zyc nie umierac

Fruwak - obawiam się, że w przypadku zdarzenia z twojej winy PZU może odmówić wypłaty odszkodowania w związku z zatajeniem niebezpiecznego wieku osób korzystających z samochodu.