| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JoJo-LODZ Łada samara Łódź | 2004-10-06 18:54:24 mam taki problem jestem ub w pzu pod koniec lipca miałem wpłacic druga rate za ubez niestety niemam takiej kasy ok 700 zł za pół roku znalazłem firme generali tam jest bardzo tanio i wyniosło by mnie na ro 680 zł to by mi pasowało ale tu sie zaczyna problem auto jest zarejestrowane na moja ciocie która ma zniżki ja niemam 25 lat i nieposiadam jeszcze 3 lat prawa jazdy zato jest 100% dodatkowo opłaty
a myslałem o takim przekręcie żeby ciocia sprzedała mi ładzinke bo teraz oc jest na ciocie i napisała podanie ze wsteczna datą że sprzedała auto i chce zrezygnowac z ub w pzu i ja bym zarejestrował ładzinke na siebie tylko ze chciałem żeby ona wzieła z pzu wypis zniżek ub mi autko w generali czy jeżeli ja bede widniał w dowodzie rej. to ciocia może jako inna osoba opłacac do tego auta ubezpieczenie powiedzcie lub pomózcie mi może macie inny pomysł bo ja niewiem co mam zrobić a tym bardziej niemoge patrzec jak ładzinka stoi bez ub i niemoge nia jeździc az serduszko peka pozdrawiam |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-10-06 19:33:47 Jojo - jak na mój gust przekombinowałeś....
Jedynym wyjściem jest "przejście" Twojej Cioci do generali... ale co zrobisz z niezapłaconą ratą w PZU - nie mam pojęcia... I wolę nie mysleć... Skoro termin upłynął w lipcu... jeśli byłyby to np. dwa dni - to można mysleć, ale prawie trzy miechy - to sporo... No i osobiscie jestem zdania, że jeśli myslisz o jeżdżeniu autem - to musisz opłacić OC - dla bezpieczeństwa innych ... PS Sprawdź Samopomoc - OC maja najniższe!!! |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-06 20:58:56 Tez mam mniej niz 25 lat i prawo jazdy dopiero 2,5 roku i niestety w Samopomocy wyszlo mi tyle samo co w PZU, wiec jednak PZU jest de facto najtansza opcja dla tego typu osob jak jak czy kolega. Taniej juz nie bedzie |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-10-06 21:16:33 ale i tak będzie miał zwyżke za wiek,takze jesli duzo Ci brakuje,to moim zdaniem nie warto,bo ze 300 wiecej zapłacisz
ja mam 20 i planuje,ze przy 23 dopisze sie do dowodu,i wtedy będa leciec znizki,zawsze troche w kieszeni będzie,zwłaszcza,ze przy oc+ac+nw róznica jest duuużo większa i zwyżki miałbym z 600-700 zł jak nic dobrym wyjsciem jest tez ożenic się z laską co w ubepzieczeniach pracuje,wtedy 50-60 % znizki z miejsca sie dostaje,nie tylko na samochod,ale tez na wszystkie inne rodzaje ubezpieczen |
JoJo-LODZ Łada samara Łódź | 2004-10-06 22:35:37 no to chyba pozostaje mi szukac takiej kobietki która pracuje w ubezpieczeniach bede miał zgłowy drugie wyjście zaczynam zbierac na oc zapłace i odrazu rezygnuję z pzu dzięki chłopaki bóg wam w benzynie (gazie) wynagrodzi |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-10-06 23:24:25 Jak masz umowe podpisana na rok i zaplaciles I rate to norzesz jezdzic caly czas a ze jej nie zaplaciles to ubezpieczalnia cie bedzie scigac. |
JoJo-LODZ Łada samara Łódź | 2004-10-08 01:04:45 napewno gdy zapłaciłem pierwszą rate mogę jeździć autem??
bo słyszałem inaczej fazi |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-08 10:18:12 mozesz jezdzic, ale zaplacic misisz.
|
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-09 20:25:00 Nie mozesz jezdzic !!! Mialem taka sytuacje ostatnio przy kontroli - tez place na raty i policjant przyczepil sie, ze nie ma adnotacji o wplacie drugiej raty. Zaplacilem, ale nie bylo to odnotowane i byl problem - sprawdzali to gdzies. Tak wiec musi byc zaplacona tez II rata. Pozdrawiam. |