Prośba o zmierzenie odległości w Fiacie 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, pilnie potrzebuję znać wymiar zaznaczony na rysunku poniżej. Może ktoś ma akurat zdjęte koło i mógłby zmierzyć bo zamierzam kupic felgi ale nie wiem czy nie będą wadziły z przodu o sprężyne. Sprawa jest bardzo pilna. Z góry dzięki z pomoc.

Cytat:
2008-12-18 23:50:05, LUGOL pisze:
Witam, pilnie potrzebuję znać wymiar zaznaczony na rysunku poniżej. Może ktoś ma akurat zdjęte koło i mógłby zmierzyć bo zamierzam kupic felgi ale nie wiem czy nie będą wadziły z przodu o sprężyne. Sprawa jest bardzo pilna. Z góry dzięki z pomoc.

jutro moge Ci to sprawdzic jesli zloze zawias

Dzięki serdeczne, ale zakładasz zawias z kanta, czy szeroki od poldka, bo mi potrzebny wymiar na zawieszeniu oryginalnym wąskim od Fiata.

Podaj wymiary felgi to cos Ci podpowiemy.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

pamietajcie ze na podnosniku ze zdjetym kolem seryjna sprezyna robi lekki banan na zewnatrz, po opuszczeniu auta i dociazeniu zawieszenia ta odleglosc nieznacznie wzrasta np w fiacie dino2000 po zalozeniu opon 205 na podnosniku przykrecone kolo ciezko jest obrocic, ociera o sprezyne, po opuszczeniu wszystko jest ok.

Felgi na przód to 14' 8J Et 15!

I co nikt mi nie pomoże, zmierzyłbym sobie ale Fiacior stoi 130 km od Warszawy Jago założyłeś już zawias?

jestem w trakcie - dzisiaj bede wiedzial

Jago i jak masz ten wymiar bo mi wreszcie ktoś sprzatnie te felgi i będzie po jabłkach...

Cytat:
2008-12-21 22:08:59, LUGOL pisze:
Jago i jak masz ten wymiar bo mi wreszcie ktoś sprzatnie te felgi i będzie po jabłkach...

8'' et 0 przy dystansie 23mm wchodzi , więc jak co to dasz dystans (dwa) z fiata(5mm) ekstra i wlezą (przy dłuzszych śrubach)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2008-12-22 01:09:58, mar125 pisze:
8'' et 0 przy dystansie 23mm wchodzi , więc jak co to dasz dystans (dwa) z fiata(5mm) ekstra i wlezą (przy dłuzszych śrubach)

Przy Et 0 potrzebny dystans 23 mm to przy Et 15 to ja bede musiał zapodać ze 30 mm. Mar125 może chodziło Ci o 2-3 mm?!

No raczej o 2 , 3 mm bo 2x dystans z fiata daje 10 mm, wiec by sie zgadzalo

Cytat:
2008-12-22 08:16:48, LUGOL pisze:
Przy Et 0 potrzebny dystans 23 mm to przy Et 15 to ja bede musiał zapodać ze 30 mm. Mar125 może chodziło Ci o 2-3 mm?!

postaram sie jutro wsadzić 8''-ke i podam dokładnie
Ja mam dystanse 17mm jedna para druga 23mm (przód/tył)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Jeżeli ats 7 Et 20 wchodzi normalnie bez dystansów na przód, to 8 przy Et 0 też powinna wejść, przynajmniej tak mi się wydaje, bo przeciez Et to odsadzenie na zewnątrz?! Jeżeli Ty musisz zapodać 20 mm dystans czyli 4 x dystans Fiata to ja przy Et 15 będe musiał wsadzić jeszcze więcej, ehh. Chyba, że źle kombinuje?!

Aha, wcześniej jak miałem Fiata jeszcze w Wawie, to przypasowałem na tył 8J Et 20 i weszła bez problemu, przodu niestety jednak nie sprawdziłem, ehh.

[ wiadomość edytowana przez: LUGOL dnia 2008-12-22 17:30:27 ]

kurde mam zalozone kolo ale moge Ci powiedziec ze miedzu atsem 13x6 jest jakies 3.5 moze 4cm - jak kupujesz 14tke to bedzie wiecej bo spring jest pod katem

A jakie ten ats ma Et? Felga jest założona oczywiście na oryginalny dystans 0,5 cm tak?

[ wiadomość edytowana przez: LUGOL dnia 2008-12-22 22:14:28 ]

standardowe atsy 6cali od opla chyba, 4x100 jakie to ma et? zaraz poszukam albo zejde na dol jeszczeraz Tak dystans standart

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-12-22 22:16:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-12-22 23:15:06 ]

Hehe, nie chcę Cię aż tak kłopotać. Wstawiłeś jakieś zdjęcie, bo widze tylko krzyżyk?

ET to jest odsadzenie do WEWNATRZ, im mniejsze tym szerzej fela wystaje.
ATS 6" typowy "GM" z opla ma ET30 albo 29...

Przypominam o oleju.

link do obrazka