Problem zwisający kabel przy bezpiecznikach i alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
a więc od początku: mam bolero 2 z 99roku 1,6 kombi z centralnym na fabrycznego pilota oraz alarm (na pilocie pisze SECOND z trzema zielonymi przyciskami) wszystko było ok aż do dziś zawsze najpierw z kluczyka od zapłonu uruchamiałem centralny zamek a potem z drugiego pilota włączałem alarm, a wyłanczałem w odwrotnej kolejności i było ok, dziś próbowałem wyłaczyć alarm ale niestety bez skutku non stop wył (dioda w pilocie z alarmu zaświecała się przy naciskaniu przycisków z pilota czyli zasilanie pilota jest) nie pomogło nic bo zapłon odcięty przez alarm, przejrzałem bezpieczniki wszystkie są ok, ale jak zajrzałem od dołu ZA skrzynke z bezpieczników to zauważyłem niebieski (może lekki fiolet) ciemno było a nie miałem latarki przewód około 5cm długości zwisający i zakończony czarna żeńską wtyczką typu "L" gdzie kabel był połączone z dłuższą pionowa linią litery "L" zaś krótsza linia litery"L" służyła jako wtyczka i teraz pytanie od czego jest ten kabel czy ma on zwisać czy jak ? Bo nie mam zielonego pojęcia a nie mam w pobliżu drugiego kombiaka żeby porównać

A z alarmem uporałem się po kilkudziesięciu minutach jak ściągałem i zakładałem klemy i próbowałem go odpalić żeby zapalił i teraz pali bez problemu alarm się wogóle nie uruchamia z pilota bo nie działa przestał działać (próbowałem dwa razy) bo więcej nie chciałem żeby mi potem nie wył pół nocy, a auto potrzebne do jazdy codziennie i teraz odpala ale alarm jest nieaktywny tylko pytanie teraz odnośnie tego zwisającego kabla z tyłu za bezpiecznikami czy ma być gdzies tam wsadzony czy ma wisiec i od czego on jest?

Nie mam pojęcia jaki to alarm bo kupiłem to już był zadnych papierów do niego nie maiłem

popatrz czy jest tam gdzies gniazdo do tego kabla skoro mowisz ze jest jakas wtyczka.

Cytat:
2008-12-29 12:05:02, groobyg2 pisze:
popatrz czy jest tam gdzies gniazdo do tego kabla skoro mowisz ze jest jakas wtyczka.

no widze tam jakies gniazdo ale nie wiem czy to akurat tam ma byc podłaczone, bo miejsca za dużo nie ma ale dziś zrobie fotki i zamieszcze bo nie daje mi to spokoju