Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bolger Fiat 131 Mirafiori S ... Warszawa | 2008-12-29 22:14:48 Up. Został mi ostatni, cena do negocjacji.
|
![]() HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2008-12-29 22:17:41 Nowy czy używka? |
![]() bolger Fiat 131 Mirafiori S ... Warszawa | 2008-12-29 22:49:55 Bez żartów, używka. Nówka to koszt jakichś 800-1000 zł. W głowicę wszystko jest cenowo x 4.
Nowy elektronik w głowicę to koszt rzędu 1600 zł. |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2008-12-29 23:10:35
![]() 250zl za nowy aparat elektronik polonez 1600 i przerobienie u tokarza pod glowice w argencie. to moje rozwiazanie dla chcacych miec nowego elektronika w glowice zakladajac ze ma sie jakies resztki oryginalnego aparatu z ktorych mozna wyluskac zebatke., sa wady, nie miesci sie do 124 spidera ![]() jak znajdziesz bolger idiote ktory da 1600 za aparat zaplonowy to daj namiar, mam do sprzedania oryginalne wieszaki tlumika fso, 6 sztuk po 400 zlotych ![]() [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-12-29 23:13:09 ] |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2008-12-30 10:31:17
![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-12-30 10:36:46 ] |
![]() bolger Fiat 131 Mirafiori S ... Warszawa | 2008-12-30 12:23:08 Zauważ, że takich nowych aparatów jak sięgam pamięcią w PL nie było i nie będzie (bo nikt normalny (pomijając zasobnych) po prostu tyle nie zapłaci, więc nie ma tutaj mowy o sztucznym podbijaniu ceny - nikt takiego towaru nie oferuje. Poza tym, jeżeli ja miałbym się tym zająć i dla kogoś taki aparat sprowadzić, to kosztowałoby to zapewne jeszcze więcej.
Co do mnie, wiele rzeczy sprzedawałem w cenie, jaką sam kiedyś płaciłem lub byłem gotów zapłacić - na przykład za dwururkę do DOHC, więc ceny wyjściowe nie zawsze są dla frajerów, czasem są dla tych, co są przyparci do muru, a czasem dla tych, co się targować nie potrzebują, albo nie mają czasu. Uważasz, że moja wyjściowa cena za tłoki do 127 z Kolbena to cena dla frajerów ? Znajdź lepsze. Znajdź jakiekolwiek ! Nie twórz mitów, że na zachodzie wszystko rozdają w normalnych cenach, bo ceny dyskutowanego aparatu elektronika w głowice nie są normalne, tak jak nie są normalne ceny poduszek do skrzyń do DOHC. Znajdź mi teraz tłoki do DOHC w "normalnej cenie", czyli jak pisał fryzjer powiedzmy 600 zł za komplet. A jeżeli chodzi o aparat, który sprzedaję, to tu masz swoją normalną cenę na Zachodzie: Ebay.de podpowiem, że mój jest identyczny. Myślę, że jestem miły i mam dystans, ale wkurza mnie to, że a) nazywasz kogoś będącego w stanie zapłacić 1600 zł za aparat idiotą - zapewniam cię, że jakbym zarabiał wystarczająco dużo, to bym tyle zapłacił i cieszył się oryginałem, a nie przerabiał aparat z poloneza. b) kwestionujesz, że takie części potrafią tyle kosztować w regularnej sprzedaży i sugerujesz, że czaruję czy oszukuję c) tworzysz klimat, że graty do starych Fiatów rozdają za darmo, a sam powinieneś wiedzieć, że wyszukanie niektórych rzeczy wymaga wiele wysiłku, czasu i umiejętności. Każdy ma prawo sprzedawać graty za tyle, za ile uważa; nie wydaje mi się, żeby ktoś tu na furiatach tracił czas szukająć krezusów, ... dlatego nie daję sobie dmuchać w kaszę, ty moja cięta riposto. Staram się pisać prawdę, wierzyć mi nie ma obowiązku. Nie pamiętam, żebym tu na forum starał się umyślnie siać panikę z nadzieją zarobku. [ wiadomość edytowana przez: bolger dnia 2008-12-30 12:25:20 ] |
![]() borysirl F&F Sympatyk 15 x 125p OPOLE | 2008-12-30 19:09:29 E tam Bolger , ja juz Ci kilka razy mowilem co wedlug mnie powoduje Twoje zachowanie na forum , komentowanie typu "dobra cena" , "nowy to 1600 PLN" , "poduszek juz nie ma". Takie postepowanie powoduje napedzanie rynku cen... Czy tego chcesz czy nie, czy to jest Twoim zamiarem czy nie.
Ale to wszystko co mysle to juz wiesz bo Ci to wprost mowilem ![]() Bart128 - co jak co ale pamietaj ze negocjowanie pozostawia niesmak .... ![]() Najlepszego w nowym roku PANY !! Oby Wam Fiaty tanszymi byly. |
![]() bolger Fiat 131 Mirafiori S ... Warszawa | 2009-01-05 10:27:58 Up raz jeszcze
|