PROBLEM Z OGRZEWANIEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć posiadam o wczoraj 530 d i zauważyłem problem z górnego nawiewu na szybę i nogi przy włączonej klimatyzacji dmucha ciepłe powietrze,czy komuś przytrafiło się coś podobnego.

zakładam sie o browar że elektrozawory do wymiany - cały czas grzeje miałem to samo.

witam sprawa dotyczy e34 a mianowicie, nawiew raz dziala mi z pelna predkoscia a raz sie rozlacza mimo ze nie ruszam pokretla od jego regulacji i druga sprawa, bardzo slabo sie wnetrze nagrzewa- silnik nabiera dosc szybko temperatury (termostat ok) ale temperatura powietrza wylatujacego z kratek jest letnia mimo ze wskazowka od temp jest posrodku i dopiero po jakims czasie z nawiewów zaczyna leciec coraz cieplejsze powietrze- do niedawna tak nie bylo. przelozylem panel od regulacji ogrzewania ale jest to samo. coz to moze byc............

[ wiadomość edytowana przez: Piotr525 dnia 2008-12-24 02:16:03 ]

Potwierdzam elektrozawór(ory). Zawieszają się z regóły, czasami popukanie w nie młoteczkiem pomaga. Na dłuższą metę polecam je rozkręcić przeczyścic...

a gdzie tego szukac w e34??

Cytat:
Potwierdzam elektrozawór(ory). Zawieszają się z regóły, czasami popukanie w nie młoteczkiem pomaga. Na dłuższą metę polecam je rozkręcić przeczyścic..

elektrozawory znalezione, popukanie w nie srubokrętem pomogło i w autku znów jest przyjemnie ciepło. dzięki za podpowiedź, pozdrawiam

witam a gdzie znajduja sie te elektrozawory?thx za odp pozdrawiam

jak otworzysz maske to przy ściance grodziowej od strony kierowcy- takie dwa metalowe cylinderki w plastikowej obudowie i dochodzą tam dwie wtyczki, jedna przy górze tego plastiku a druga lekko z tył schowana.- przynajmniej w e34 tak jest.

Cytat:
witam a gdzie znajduja sie te elektrozawory?thx za odp pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Piotr525 dnia 2009-01-08 15:24:21 ]