Intensywny zapach benzyny RS 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie wcześniej spaliny miały normalny zapach po spaleniu teraz trochę mocniej czuć benzynę no i spalanie jest duże. Układ paliwowy jest sprawny poza tym nic się nie dzieje z samochodem.Czy miał ktoś taki przypadek w swoim RS-ie Proszę o opinię poradę

jestes pewien ze to ze spalin czuc benzyne?za bogata mieszanka i nie dopala do konca.na wolnych obrotach jest ok?

tak jestem pewien bo obszukałem cały samochód i nigdzie nie ma żadnych wycieków paliwa na wolnych obrotach też jest ok to znaczy jak stoi jest 1000 obr/min

przyczyn moze byc wiele,jeśli wyeliminowałes wycieki ,nalezy sprawdzić jak pracują sondy, oraz warto zastanowić się czy czasem wtryski sa sprawne, sprawdzic stan świec,czyli wszystko co jest powiązane ze spalaniem mieszanki

Sondy są nowe wymieniłem ,świece to samo pozostaje mi tylko sprawdzić wtryski czy nie leją bo tego nie sprawdzałem chyba że jest jeszcze coś o czym nie wiem

sprawdz z ciekawości czy pod kanapa tylna pompa/przewody nie ma jakiegos wycieku. popatrz tez na regulator cisnienia paliwa moze tam cos cieknie. Jakby byla za bogata mieszanka to na wolnych by swirowal a przy jezdzie byloby to napewno odczuwalne. spróbuj odłączyc tez MAPa i zobacz jak bedzie wtedy, bo jak jest odłączony MAP to jest ustawiona maksymalna mieszanka a auto odziwo zapier... lepiej niż z podpietym ale tylko przy pełnym bucie

Przewody sprawdzone sucho, regulator ciśnienia paliwa to samo, a MAP jak był uszkodzony to by na kompie pokazało kod błędu że coś z nim nie tak, tylko ostatnio jest taki objaw że jak hamuję to obroty spadają jak puszczę hamulec to wracają do normy jak był duży mróz to nawet mi zgasł przy hamowaniu bo obroty spadły do zera ale to wszystko chyba nie dotyczy zapachu benzyny i dużego spalania.Rozumiem też że w zimie każde auto trochę więcej pali

Albo coś z serwem nie tak, albo wężyk silnik-serwo nieszczelny (IMHO!!!)