| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotrek1978 VW Passat Warszawa | 2009-01-12 21:06:00 Ja kiedyś założyłem nowe sprzęgło kpl. jakiś zamiennik i właśnie szarpało. Jak założyłem stare sprzęgło z regenerowaną tarczą oryginalną wszystko było ok żadnych szarpań. |
deathrider_85 Sympatyk FEFK Renault Launa III ph.1 ~BB | 2009-01-12 21:15:35 Może Ci mechanior kita wcisnął, że cale sprzęgło wymienił?
Mi teraz moje nagle bierze, ale jeszcze jest oryginalne. Szarpanie to zużyty lub krzywy docisk, albo coś z łożyskiem nie tak, ewentualnie czasami jest to wina sprężyna na sprzęgle. Napisz jakiej firmy masz to sprzęgło, bo ja w piątek pewnie będę zmieniał? |
kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2009-01-12 21:18:48 Być może coś z poduszkami ,coś może żle poskręcał .Jedź do niego niech sprawdza . |
![]() mardan Mercedes-Benz 123D Bielsko-Biała | 2009-01-12 21:23:14 Mechanik nie zawalił - mogę powiedzieć,że jednym z niewielu,który nie ma szyldu a naprawa aut to jego pasja.W sumie kilka lat z niego korzystamy całą rodzinką i znajomymi tak,że gość odpada - w przeciwieństwie do innego mechanika od skrzyń automatycznych ale to inna bajka (od lutego nie mam Sabla bo naprawia i sprawa już o sąd się opiera powoli).
Sprzęgło kupiłem angielskie firmy "National" z Allegro Tu jest aukcja tej firmy (inne modele są na aukcji ale ta sama firma): SPRZĘGŁO A co do poduszek - będę musiał się wybrać jeszcze raz aby posprawdzał czy dociągnął wszystko - choć kichy jeszcze nie odwalił nam... |