Szarpie przy ruszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamontowane nowe sprzęgło kompletne.
Jak zaczynam ruszać z miejsca to za każdym razem szarpnie całym zespołem napędowym. Normalnie może mi się udało z 3-5 razy płynnie ruszyć ale wydaje mi się,że to przypadek był.
Co może być przyczyną?
Dodam,ze mam nowe zawieszenie z przodu i z tyłu (amory/sprężyny/łożyska) i sprzęgło było "przy okazji" wymieniane.

Tarcza ma się "dotrzeć"? Poduchy wybite?
Nie mogę tego opanować trzaśnięcia/szarpnięcia.

Ja kiedyś założyłem nowe sprzęgło kpl. jakiś zamiennik i właśnie szarpało. Jak założyłem stare sprzęgło z regenerowaną tarczą oryginalną wszystko było ok żadnych szarpań.

no to zajefajnie
Mam włożone za 220zł tak,że nie jest to oryginał....minie to może po przejechaniu kilku set lub tysięcy kilometrów?
Bo ściągać na nowo skrzynię to nie wchodzi za bardzo w rachubę......

Może Ci mechanior kita wcisnął, że cale sprzęgło wymienił?
Mi teraz moje nagle bierze, ale jeszcze jest oryginalne. Szarpanie to zużyty lub krzywy docisk, albo coś z łożyskiem nie tak, ewentualnie czasami jest to wina sprężyna na sprzęgle.
Napisz jakiej firmy masz to sprzęgło, bo ja w piątek pewnie będę zmieniał?

Być może coś z poduszkami ,coś może żle poskręcał .Jedź do niego niech sprawdza .

Mechanik nie zawalił - mogę powiedzieć,że jednym z niewielu,który nie ma szyldu a naprawa aut to jego pasja.W sumie kilka lat z niego korzystamy całą rodzinką i znajomymi tak,że gość odpada - w przeciwieństwie do innego mechanika od skrzyń automatycznych ale to inna bajka (od lutego nie mam Sabla bo naprawia i sprawa już o sąd się opiera powoli).

Sprzęgło kupiłem angielskie firmy "National" z Allegro
Tu jest aukcja tej firmy (inne modele są na aukcji ale ta sama firma):
SPRZĘGŁO

A co do poduszek - będę musiał się wybrać jeszcze raz aby posprawdzał czy dociągnął wszystko - choć kichy jeszcze nie odwalił nam...