Przetwornica HID

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio poruszając się po naszych fspaniałych drogach wjechałem w taką kałużę,że zagarnąłem maską wodę. . Niestety po tym wszystkim zgasł jeden reflektor. Po poszukiwaniach okazało się że winna jest przetwornica,do której dostała się woda .
Przetwornica miała być wodoszczelna i była............... prawie:

Z tej strony wszystko pięknie zalane jest gumą.

Ale od tej strony brakoróbstwo pełną gębą.

Założyłem przetwornicę innego producenta (też analogową) i okazało się że żarnik świeci w innym kolorze.

Dowiedziałem się,że są w sprzedaży "cyfrowe" przetwornice tzw.slimy, które są o niebo lepsze od tych "analogowych" a poza tym są malutkie

Taka jest różnica w wielkości

Ciekawe jak będzie świecić na tych przetwornicach

Witam.
Osobiście jestem za zabieranie dowodu rejestracyjnego i max karaniem za takie wynalazki . już 30 % aut z lat 90 razi pseudoxenonami - to jakaś plaga sie zrobiła
pozdrawiam

Cytat:
2009-01-25 17:44:07, SILAN pisze:
Witam. Osobiście jestem za zabieranie dowodu rejestracyjnego i max karaniem........

Ja też . widziałem nawet malucha na takich ksenonach wsadzonych do zwykłych odbłyśnikowych reflektorów

Cytat:
2009-01-25 17:56:37, JaRabbit pisze:
Ja też . widziałem nawet malucha na takich ksenonach wsadzonych do zwykłych odbłyśnikowych reflektorów

ile dałeś bo mi też padła

Mi też, ale ja mam ori AL/HELLA

I kurna kupie chińskie gówno, bo tego nie idzie już dostać

Wytrzymało półtora roku i 50 kkm

Po oględzinach oświetlenia Krzy_cha stwierdziłem ,że patent jest spoko i wart zamontowania.Ale- Ale jak dostalem po oczach z jakiejś starej betki ,że ledwo z zakrętu cało wyszedłem -stwierdzam:karać za to gówno.Dlaczego dla czyjejś frajdy mam balansować swoje przeżycie.Jest to ,ogólnie niezły wynalazek ale powinno się wprowadzić rozsądne normy i tego przstrzegać!
Teraz praktykuje się to tak:przed przeglądem demontuje się a po zakłada.Efekt o h...j rozbić.Badziewiarzy karać !

Cytat:
2009-01-26 00:16:47, gafcio pisze:
Teraz praktykuje się to tak:przed przeglądem demontuje się a po zakłada.Efekt o h...j rozbić.Badziewiarzy karać !

Mój przeszedł bez problemu przegląd z ksenonami.Tylko,że u mnie są soczewki

Mój przeszedł przegląd na xenonach
Gość był tylko zdziwiony że dawno nie widział tak dobrze ustawionych świateł i granicy światło cienia

Cytat:
2009-01-26 10:14:31, krzychu_ch pisze:
Mój przeszedł przegląd na xenonach Gość był tylko zdziwiony że dawno nie widział tak dobrze ustawionych świateł i granicy światło cienia

Buahahahaha to fajny "diagnosta"