| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
waflo 406 coupe Milton Keynes | 2006-05-14 14:52:06 Ja tez ekperymentuje obecnie z czasami, chodz ciezko wyciagac wnioski bo nie mam jak odczytac bledow z ECU wiec nie wiadomo czy on cos lapie czy nie. Zauwazyc mozna tylko falowanie obrotow ale i to dopiero po pewnym czasie jazdy na LPG.
Przetestowalem wczesniej emulacje w trybie otwartym oraz na mase (wywala check engine niemal odrazu). |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2006-05-14 20:34:30
Witam Mam ten sam problem z beną, że po jeździe na LPG benzynka świruje i pomaga tylko reset kompa beny ale ciekawe jest to, że nie wywala żadnych błędów. U mnie emulacja czasu sondy dla górnego i dolnego jest ustawiona przez gazowników na wartość 625 - podejrzewam że program tak ustawił. Czy ktoś z was wie może jakie czasy powinny być (mniej wiecej, żebym wiedział od czego zacząć) dla Toyoty Starlet 1.3 2EE i czy zabawa z nimi może coś popsuć lub spalić? Pozdro |
lpglpg Land Rover Freelander Busko Zdrój | 2006-05-16 08:25:43 Koalicja zadziałała.
Obrazić, zarzucić, że nie wiem o czym pisze, stwierdzić, że to ostatni post. Ja, Koledzy czynię uwagi do waszych wypowiedzi. Protestuję jak się bajki pojawiają zamulające forum. Nie piszę nic o Waszym stanie zdrowia. a gdzie odpowiedzi na pytania: 1. Jak VAGiem odczytać mapę? Kolega to zrobił!!! No to jak. Autentycznie nie wiem!!! 2. Jak kolega mógł sprawdzić osobiście że czasy się wydłużyły skoro z wypowiedzi wynika, że się skróciły. A potem znów, że zalewa świece. 3. Skąd Lov Eco bierze napięcie "ok. 0,23V żeby je dodać do napięcia sondy lambda skoro nie jest podpięte do akumulatora, a tylko do zaworu gazowego. Jadąc więc na Pb komp gazowy pozostaje nie zasilany? Cała wypowiedź wydaje się być wielką ściemą !!! BAJKI Chłopie!!! Ton wypowiedzi wydaje sie być bardzo stanowczy. Dużo ludzi czyta forum. Mozna niezłego bajzlu narobić biorąc twoje wypowiedzi dosłownie. Nie możesz polemiki z twoimi poglądami odrzucać nie doprowadzając do ustalenia faktów, obrażać jak ktoś się ośmieli nie zgodzić. Padły konkretne zapytania. Niektóre wytykają ci głupoty a na niektóre chętnie dowiem się jak to chodzi. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-05-16 08:58:27 Odpowiadam innym zainteresowanym
1. Zmierzyć wszystkie dostępne informacje łącznie z czasami wtrysku i narysować . Żmudne ale wykonalne .
2. Bez komentarza, widać w cytacie komu się pochromboliło 3. To pytanie do konstruktorów, ja zmierzyłem napięcie jakie dostaje ECU podczas pracy na LPG, na benie oraz przy wyłączonym zapłonie. Dopiero po wyjęciu bezpiecznika od zasilania kompa LPG napięcie "zginęło". Dodam, że instalacja była podpięta zgodnie ze schematem załączonym przez producenta. Dodam też, że prawdopodobnie (to już moje domysły) producent też zauważył ten błąd i stąd zalecenie podpinania sondy bezpośrednio, z pominięciem kompa LPG, dzięki temu mniej aut dostanie "świra" . Co do reszty, nie komentuję zgodnie z zapowiedzią. |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2006-05-16 21:57:46 Witam
Zrobiłem mały eksperyment i ustawiłem sobie czasy emulacji oba na 175 i zresetowałem kompa beny. Efekt jest taki, że po tym ustawieniu autko lepiej zapala zimne, komp benzynowy na razie nie świruje (przejechałem już ok. 50 km na tych ustawieniach, a poprzednio po resecie kompa beny i jeździe na LPG komp ten świrował już po 10-20 km). Oby tak dalej. Więc coś w tym jest. Pewnie zaraz lpglpg powie, że pewnie to moja autosugestia i że bajki opowiadam lub jak to sprawdziłem, ale jego ton wypowiedzi i próba udowodnienia, że jest "królem" od gazu powoduje, że kompletnie mnie one nie interesują. Mogę się założyć, że to monter gazówek z przerostem ambicji. Nie twierdzę że nie posiada w tej dziedzinie jakiejś tam wiedzy, ale sposób w jaki próbuje ją pokazać jest żałosny. Teraz pewnie mnie zjedzie, że się nie znam i w ogóle że ch**a wiem, ale ja nie wstydzę się tego że dopiero się uczę gazówki i moja wiedza jest jeszcze taka sobie. Za to Danek mnie jeszcze nigdy nie zawiódł, a wiele razy pomógł użyczając swojej wiedzy - i jestem za to bardzo wdzięczny, więc nie życzę sobie lpglpg takich wypowiedzi jak twoje w stosunku do jego i innych forumowiczów. Jak chcesz pomagać to grzecznie a nie z mordą. A jak ci się nie podoba co tu piszemy (jest na pewno kilka innych forum gazowych możesz tam się wymądrzać - chyba że już to robisz) to poprostu nie czytaj i nie wprowadzaj smrodliwej atmosfery. Sorry za O.T. ale sie spieniłem, bo Mój wątek też spaskudził .
Pozdro |