Akumulator i gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i pytam!

1. Czy po odłączeniu akumulatora (resecie) silnik ma chodzić na benzynie czy przełączyć go na gaz do osiągnięcia normalnej temperatury?
2. Jak silnik przerzuci na gaz to przez pewien okres czasu chce zgasnąć, a jak zgaśnie to na benzynie trudno go zapalić. Czy reduktor (membrany)może jest do wymiany (regeneracja za 150 PLN)? Zaznaczam, że po rozgrzaniu jest O.K. Reduktor ma przejechane około 80 kkm.

Dzięki, PZDR.

1. Zwykle silnik zapalasz na gazie i dopiero przelaczasz na benzyne. Ja w lecie przelaczam po zapaleniu odrazu na gaz. W zimie musi sie rozgrzac. Nie wiem szczerze co to ma wspolnego z odlaczeniem akumulatora.
2. Ja taki objaw mam przy zapalaniu i 1-wszym przelaczeniu na gaz, wtedy musze lekko przytrzymac stopa pedal gazu, zeby nie zgasl, ale tak juz reagowalo kilka aut z gazem, wiec sie przyzwyczailem. Lecz moze nie o to Ci chodzilo.
pozdrawiam
Rjsunset

Mam nadzieję że odpowiadam na pytanie nr 1...

Moim skromnym zdaniem, po zresetowaniu kompa (rozłączeniu aku) autko powinno chodzić na benzynie aż do włączenia
wentylatora.............( czyli tak jak wypóściła fabryka, najprościej mówiąc...)