| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2009-04-05 22:03:21 Może już był temat ale nie umiem zaleź, a potrzebuje informacji
Jaki może być koszt zrobienia dołu przednich drzwi i tylnych nadkoli chodzi o blacharkę samą - koszt robocizny lub też połączenie blacharsko-lakiernicze? Wiem w różnych miastach różne ceny, ale chciałbym wiedzieć ile mniej więcej musiałbym przeznaczyć na ten nie przyjemny wydatek, a chce Esperaka po mału doprowadzić do ładu Zaczynam od najgorszego czyli blachówy
Dziękuje za pomoc |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-04-05 22:40:18
ja idę po świętach robić mojego po dzwonie 250zł za element ale moja baza, lakier, podkład i cała reszta pierdół |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2009-04-05 22:52:23 trochę mnie zdołowaliście... wiem ze tylne nadkola na pewno zrobię doły drzwi też coś się pokombinuje... będzie pewnie więcej trzeba zrobić domowym sposobem W wymianę drzwi nie będę się bawić bo nie wiem czy nie nadejdzie taki czas ze dostane służbówkę więc wiadomo ze Espero wtedy zniknie z mojego pojazdu ale na razie trochę nad nim popracuję
Dzięki za szybką odpowiedź po świętach zacznę myśleć co z tym fantem zrobić ![]() |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-04-05 23:09:14 mi powiedzieli ze minimum 1200zł za wszystkie drzwi, bez malowania. po prostu ucinają spód i rzeźbią nowy
Pozdr. |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-04-06 15:11:17 Mi za jedno nadkole powiedział 150zł (tylko co wychodzi ruda) więc nie wiem czy to dużo czy mało ale na wiosne trzeba delikatnie macnąć będzie |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-06 17:56:16 domowe sposoby na niewiele sie zdadza, drzwi potraktowane szlifierka z papierem 24, potem 40, pokazala sie zdrowa blacha. szpachla, podklad z zabezpieczeniem antykorozyjnym, lakier - 2 warstwy + bezbarwny. pol roku i to samo. Drzwi nowe na allegro kosztuja 365 (widzialem juz nawet 335zł). jest gosc z radomia. Nie sadze aby robota drzwi byla oplacalna. |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-04-07 08:29:47
Ja robiłem też sam i dla mnie ta robota była jednak opłacalna, gdyż zapłaciłem tylko za materiały a one kosztują z tego wszystkiego najtaniej. Pomalowałem podkładem drzwi od środka, a potem jeszcze na to większe ilości specyfiku do profili zamkniętych. Z zewnątrz szlifowanie do blach, w miejscach gdzie pojawiła się rdza Brunox, szpachla, podkład, lakier............... i od ponad roku spokój. Wcześniej po zakupie samochodu zrobiłem tylko zaprawki z zewnątrz i rzeczywiście rdza pojawiła się bardzo szybko. Dlatego trzeba dobrze zabezpieczyć drzwi od wewnątrz, gdyż właśnie od środka wychodzą ogniska korozji. Samo malowanie zewnątrz nic nie daje. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-07 11:38:57 u mnie niestety nie ma juz co zabezpieczac... |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2009-04-07 14:53:48
zakneblujesz piotr-eczkowi buzie zacznie marudzić przez nos , zatkasz nos zacznie pierdzieć morsem |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-07 15:13:02
Dobrze gadasz... weź se wódki! |
rudi Espero Wloclawek | 2009-04-07 23:27:54
ale dobrze gada, w espero rdza to nie przelewki ani żarty wolne, a że jemu się nie chciało i nieopłacało bo jego espero ledwo się już kupy trzymało to se kupił francuskie złomero i teraz nie bez kozery pier... rudą w espero bo ma złomero. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-08 09:48:11
O wypraszam sobie! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? |
rudi Espero Wloclawek | 2009-04-08 15:25:11
o ile kojarzę to stan blacharki był głównym powodem zarówno sprzedaży espero jak i zakupu żabojada- azaliż tak nie było? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-08 15:28:37 Blacha wymagała włożenia w nią 2-3 tys zł. Szkoda kasy, ale złomero kupy się trzymało. Dziur na wylot nie było jeszcze. |
rudi Espero Wloclawek | 2009-04-08 15:52:40
te 2-3 tys. zł to za co, za te kilka drobnych zaprawek i powiedzmy konserwację profili zamkniętych to max 1000 zł. - raczej kapitalny remont złomiaka masz chyba na myśli. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-08 16:18:56 Drobne zaprawki to ja sam robiłem... na pół roku pomagało. W finale przed zimą złomero by wymagało wspawywania blachy w drzwi i progi + lakierowania, a to już 1000 zł nie kosztuje... no i klimy nie mało ![]() |
rudi Espero Wloclawek | 2009-04-08 23:37:55
czyli byś miał klime za darmo ale skoro tak to blacha była już kiepska i albo jeździć aż padnie albo poważny remoncik a że większość wybiera to pierwsze to esperaki wyglądają coraz gorzej. Chociaż ja nie wiem ale czasem widze egzemplarze w opłakanym stanie ale niektóre są jak spod igły - właściwie rdzy nie widać ( choć na pewno jest jak to w 10-12 letnim aucie). Na szczęście w espero blacha jak blacha ale reszta jakoś daje radę całkiem dobrze albo można za grosze naprawić. Tego niestety nie można powiedziec właściwie o żadnm żabojadzie czy japończyku a nawet niemce są drogie w naprawie ( w porównaniu do esperaka) jeśli bierze sie oryginalne części i serwisuje tam gdzie normalne samochody serwisowane być powinny a nie w garażu u p. Henia. |