Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-01-21 14:10:28 Całkowita awaria pompy w przypadku pojawienia się już oznak jej końca to jest loteria kiedy padnie. Jej awaria chyba nie muszę mówić czym grozi. U mnie jak zdiagnozowałem, że pompa jest przyczyną stuków w silniku, od razu poszła do wymiany i nie ryzykowałem dalszej jazdy. Pompa miła przejechane jakieś 40kkm (nie oryginał).
Decyzja należy do ciebie |
![]() nnorbi ESPERO 1.5 GLX Lubin | 2009-01-21 14:20:16 dzięki liczyłem raczej na słowa otuchy ![]() |
![]() pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-01-21 14:38:39
Słowa otuchy? Proszę bardzo: dopóki nie zlokalizowałem. że to pompa napier…. też trochę kilometrów natrzaskałem, ale strach ma wielkie oczy ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-01-21 20:53:49
To niekoniecznie musi być pompa.Równie dobrze może to być rolka paska rozrządu,albo alternatora.Określenie "piszczy" jest tak wieloznaczne,że może to być i pasek alternatora. ![]() Jako że masz tysioncpincet to w razie czego głowica od nubiry (lanosa 16V) pasuje do espero. Tak przynajmniej twierdzi nadworny klubowy mechanik ![]() |