POMOCY-Padnięty przepływomierz???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie dotyczące przepływomierza w moim mk7, znaczy się dla pewności chciałbym zapytać czy jeśli jest on padnięty to czy może powodować że silnik nie wkręca sie powyżej 3000 obr, przed chwilką odpiąłem kostkę od przepływomierza no i moje maleństwo wkręca się i jeździ pięknie bez żadnych fochów. Po ponownym załączeniu przepływomierza jest lipa 3000obr i nic dalej. Więc przed kupnem nowego chciałbym się upewnić ze to na pewno przepływomierz, bo jak kupie nowy i dalej będzie lipa to się potne. A ha I powiedzcie koledzy czy jazda bez przepływomierza może powodować jakieś negatywne skutki.
Z góry Wielkie dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: mleczyk dnia 2008-05-26 13:19:07 ]

UP

mam podobny problem wiec sie podłanczam;] powiedz mi czy obroty ci warjuja na wolnym biegu? U mnie skacza od 500 do 1500 obr i tak w kolko. Powiedz mi gdzie moge odłaczyc przepływomierz (gdzie on sie dokladnie znajduje) i jaka jest cena nowego przeplywomierza?

za filtrem powietrza.
550zł

Na Alledrogo przepływomierze chodzą do 400zł ale można kupić używkę za 100 dokładnie nie patrzałem jeszcze. A co do obrotów to z podłączonym przepływomierzem i gazem w podłodze nie idzie powyżej 3000, a jak go odłączyłem to problem znikł. A co do obrotów to czasami mi wskakuje na 2-2.5tyś potrzyma tak kilka sekund i spadają. Niedługo kupie jakiś przepływomierz i zobaczę czy to coś da.

Tu masz w żółtej ramce zaznaczony przepływomierz.

[ wiadomość edytowana przez: mleczyk dnia 2008-05-26 20:14:35 ]

moim zdaniem idz na szrot i sie dogadaj, czy mozesz w razie czego zwrocic..
bo to, ze przeplywomierz odlaczysz i jest ok, to nie znaczy w 100% , ze on padl

u mnie np. jest problem z obrotami, jak sie bardzo mocno nagrzeje, a jak odepne potencjometr przepustnicy to jest ok,
i tak, kupilbym potencjometr i oczywiscie nic by to nie dalo, potem bym wymienil sonde, bo ona wspolpracuje z potencjometrem przepustnicy i bylbym 400 zl lzejszy
a u mnie po prostu jest pekniety w jednym miejscu kolektor wydechowy, w weekend bede spawal

I tak chyba zrobię bo pomysłu żadnego nie mam, ale mam wielką nadzieję że pomoże, a jak nie to po kolei poleci na złom sonda, krokowy, i potencjometr przepustnicy. No i wtedy chyba powinno wszystko grać.

Moge Ci wysłać przepływomierz od 105 konnego, jeśli bedzie działał przelejesz mi 80 zł na konto jeśli nie odeślesz oczywiscie przesyłki na swój koszt.

Poszedł priv.

Witam!
U mnie nie wchodził wyżej niż 3500-4000 obr/min odpiąłem przepływomierz i bez problemu miał pełny zakres obrotów. Kupiłem na allegro przepływomierz za 100 zł i cieszę się pełną mocą silnika.
Jakiś czas jeździłem bez podpiętego przepływomierza. Palił jak smok ale jeździł jak należy.

Rasmi

Witam Coby ni otwierac nowego tematu pisze tutaj.
Sprawa Wyglada tak podpiety przepływomierz:
Z wolnych obrotów mocniej depne na gaz szarpie szarpie i wejdzie na obroty przy jechaniu na wolniejszych obrotach mocniej tepne szarpie szarpie wejdzie na obroty i przy wchodzenie na wysokie obroty tez szarpie.
Opiety przepływomierz jak juz to pisali wszystko cacy

Raczej pewne ze to przepływomierz bo swiece kable wymienione sonda ok itp chyba że coś innego tylko co?
A głowne pytanie czy miałby ktoś sprawdzoną przepływke działająco do sprzedania i za jaka cene
Narazie bede śmigał bez dzisiaj odpiołem zobacze co bedzie dalej
Dzieki pozdrawiam