Gaźniki motocyklowe - jeżdzi ktoś na takich

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy uzywa ktoś gaźników motocykloweych,
jeśli tak to z jakim skutkiem - osiągi, spalanie

Dommel poszukaj w klubowiczach, spalanie chyba to jest kwestia drugo planowa a osiągi no to niczego sobie zdaje sie ponad 8000obr/min sie kreci silnik.

dommel

taki kąt zamocowania to oryginalny kąt z motocykla?

czy mi sie zdaje czy tam na przewodzie jest magnetyzer ??

Cytat:
2006-03-22 12:45:02, dominikk pisze:
czy mi sie zdaje czy tam na przewodzie jest magnetyzer ??

Ooops, popatrzylem nie na ten przewod
Rzeczywiscie magnetyzer

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-03-22 13:01:17 ]

Cytat:
2006-03-22 12:47:16, bart322 pisze:
Masz racje - zdaje cie sie.

no to co to jest w tamim razie jak nie magnetyzer?

magnetyzer , kolanko PCV
musi działac.
Sporo kjsowców smiga na gaziorach z motorów.

Cytat:
2006-03-22 12:38:32, Witold_Rybarz pisze:
taki kąt zamocowania to oryginalny kąt z motocykla?

nie, ale przeciez motocyklowym gaznikom niewiele przeszkadza kat pracy

heh mowilem ze magnetyzer

a z jakich modeli i pojemnosci najlepsze sa gazniczki ??
moze tez kiedys sie w to pobawie

[ wiadomość edytowana przez: dominikk dnia 2006-03-22 19:15:34 ]

to jak wie ktos jakich gaznikow (dokladnie z jakich modeli)najlepiej stosowac do malca czy to obojetne byle by byl np. z jakiegos scigacza

kąt pod jakim jest zamontowany ten gaźnik jest dokladnie takim jak był w motocyklu.dommel ponoc sporo się nadumał nad tym zeby wlasnie w takiej pozycji był

daje to poprawe osiagow odczuwalna?

odczuwalna to malo powiedziane tak naprawde to i gazniki bing stosowane dawniej i obecne dają jedno : wychodzenie po obrotach.gazniki seryjne tego nie maja

a z jakiego motoru jest to gaznik ktos wie??

Cytat:
2006-03-22 23:12:30, dominikk pisze:
a z jakiego motoru jest to gaznik ktos wie??

Yamaha FZ750, gaźniki z lat 85-86. Tak naprawdę powinny być zamontowane jeszcze bardziej pionowo ale się nie mieściły. Spalanie na KJS ok 10-12l/100km - o ile dobrze pamiętam bo już dawno przestałem się tym przejmować . Wzrost osiagów pewno jest choć nie miałem nigdy okazji porównać z dobrze zrobionym gaźnikiem maluchowskim. Pewne jest to że silnik nie ma prawa przerywać niezależnie od sytuacji: nawroty, hopa, nie wliczając dacha . Efekt uboczny zastosowania tych gaźników to brak szczelania w tłumik przy hamowaniu silnikiem ponieważ kanał paliwowy jest przysłonięty iglicą przy zamkniętej przepustnicy.

Cytat:
2006-03-23 22:40:48, dommel pisze:
Efekt uboczny zastosowania tych gaźników to brak szczelania w tłumik przy hamowaniu silnikiem ponieważ kanał paliwowy jest przysłonięty iglicą przy zamkniętej przepustnicy.

ee to cala zabawa stracona ale dzieki za odpowiedz

Cytat:
2006-03-23 22:54:53, dominikk pisze:
ee to cala zabawa stracona ale dzieki za odpowiedz

Zawsze możesz zamontować wyłącznik zapłonu na guzik, naciskasz, puszczasz i je... oby wydech tylko wytrzymał

Cytat:
2006-03-23 22:59:02, dommel pisze:
Zawsze możesz zamontować wyłącznik zapłonu na guzik, naciskasz, puszczasz i je... oby wydech tylko wytrzymał

heh juz mam zrobiony

a od jakich jeszcze motorkow pasuja gazniczki ?? rozumiem ze tylko od scigaczy tak??bynajmniej od nich najlepiej...?

[ wiadomość edytowana przez: dominikk dnia 2006-03-23 23:04:28 ]

Cytat:
2006-03-23 22:40:48, dommel pisze:
Yamaha FZ750, gaźniki z lat 85-86. Tak naprawdę powinny być zamontowane jeszcze bardziej pionowo ale się nie mieściły. Spalanie na KJS ok 10-12l/100km - o ile dobrze pamiętam bo już dawno przestałem się tym przejmować . Wzrost osiagów pewno jest choć nie miałem nigdy okazji porównać z dobrze zrobionym gaźnikiem maluchowskim. Pewne jest to że silnik nie ma prawa przerywać niezależnie od sytuacji: nawroty, hopa, nie wliczając dacha . Efekt uboczny zastosowania tych gaźników to brak szczelania w tłumik przy hamowaniu silnikiem ponieważ kanał paliwowy jest przysłonięty iglicą przy zamkniętej przepustnicy.

jak masz tam za malo miejsca??? no chyba ze masz ta polke zostawiona nad silnikiem.