MotoNews.pl

Tuning extremalny - tylne zawieszenie !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...nie wiem z jakiego auta ale troszkę mnie to zszokowało
ten oto VFTS (po spojlerach wygląda mi na 2105 by MTX) przygotowany do wyścigów górskich...

skrywa pod spodem coś takiego

bardzo proste a zarazem dobre rozwiązanie, delta integralle miała coś takiego i źle na tym nie wyszła (5 razy mistrzostwo świata)

O w morde, ale wynalazek!! Czy to aby napewno od Delty?

Ja zachwyce sie czym innym Jaka piekna i nie zgnita podloga ))

Ale zawieszenie na max'a przekonstruowane...

Jak zawsze wychodzi na to ze Lada jest niesamowicie elastycznym autkiem pod wzgledem przerobek.. Czego nie wziac to po mniejszej lub wiekszej ingerencji bedzie pasowac...

Lada Power

Hmmm, czy to czasem nie jest most od BMW??

ale wypas hmm ciekawe jak nisko ma osadzona mise hmm bo moze na nasze wrunki drogowe byc to mało praktyczne rozwiazanie...

tak to chyba jest most z BMW
a zauważyliście też tarcze z tyłu i gwintowane amorki

Konri, a jeżeli chodzi o MTX, to 2105 MTX też była? Ja wiem o 2101 MTX i 2103 MTX. Czy 2105 MTX zaliczała się do VFTS? Jeżeli nie, to czym się od niej różniła? Czy są gdzieś jakieś opisy i zdjęcia z 2105 MTX? Pozdrawiam: Miły

tak miły była 2105 MTX - był to VFTS produkowany przez MTXa - róznił sie troszkę spojlerami

http://ladaclub.hu/kepek/kep_57/index.html

Czyli tylko były różnice w spoilerach, a pod względem części mechanicznych były tak samo zbudowane? Czyli zatem to były dwa konkurencyjne samochody?

Fantastyczna Ładzianka. I bardzo niezawodne rozwiązanie.

najpewniej w bmw e30 cos takiego jest proste i mocne zawiezenie ale niewidze stabilizatora a chyba w bmw byl . ciekawe jak tam wstawil kulmny mcpersona chyba 3/4 lady przespawal

zdjecie troche lipne i zolc sie zlewa w calosc ale z tego co wnioskuje to jest to zawias z e30 na wahaczach wleczonych, dyfer chyba rowniez, aczkolwiek troche głowa mi sie nie podoba, mozliwe ze jest z jakiegos starszego modelu

To jest na 100% belka, wahacze i dyfer od BMW E30 (byly wersje z hamulcami tarczowymi i bebnowymi, ze stabem i bez). Mialem takowa i nie raz ogladalem od spodu. Zastanawia mnie tylko jej mocowanie do karoserii, bo oryginalnie w BMW, jest na poduszkach/tulejach, przykrecanych na koncach do podlogi i progu.