Czy warto jeżdzić na lpg przy tak niskiej cenie pb?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy warto jeżdzić na lpg przy tak niskiej cenie pb?
Co sądzicie na ten temat?
pozdrawiam albagaz

ZAWSZE SIĘ OPŁACA

Po pierwsze to różnica w cenie jest wieksza niż różnica w spalaniu

A po drugie to nigdy nie wiesz za ile bedzie paliwo za miesiąc Jak szybko staniało tak szybko może zdrożeć

nie wiem czy zauważyłeś kolego ale paliwo zaczyna drożeć a gaz idzie w dół

i tak ma być przez dłuższy moment

LPG mamy teraz po 1,75 + -.Ale nie zapomnijmy ze jest to zima ,tak więc na wiosne jeszcze stanieje i to jest pewne na 100%.

Ja uważam że zawsze się opłacało i zawsze się będzie opłacać, bo nawet jak benzyna tanieje to gaz też idzie w dół. Między benzyną a LPG zawsze jest różnica w cenie, gaz mniej więcej zawsze jest połowę tańszy i tak zawsze będzie, więc .... (zostawiam bez komentarza).
Jeszcze tylko dodam dla tych którzy twierdzą że eksploatacja na gazie jest droższa, bo trzeba kable, świece itp. częściej wymieniać oraz że się wszystko zużywa szybciej i inne pierdoły, jazda na gazie i tak była, jest i będzie zawsze tańsza od benzyny. Jedno jest pewne, na instalacji nie ma co oszczędzać, założyć dobrą sekwencje i nie ma żadnej różnicy w jeździe na pb i lpg.
A myślę że większość tych właśnie twierdzących negatywnie o lpg nigdy na gazie nie jeździła, albo jeździła starym polonezem z instalacją I generacji i to jeszcze zakładaną u znajomego fachowca w garażu.

Ostatnio słyszałem że , MIŁOŚCIWIE PANUJĄCY PREZYDENT RP podpisał podpisał ustawę o podatku akcyzowym , która zostawia bez zmian stawkę akcyzy na gaz LPG a do 2013 utrzymuje stawkę zerową na CNG.
Ja od 10 lat trwam przy LPG i od 10 lat co jakiś czas, ktoś puszcza plotę że, juz na gazie nie będzie sie opłacało jeździć. Nie znam nikogo, kto ma intalacje gazowa i mówi, że to się nie opłaca.

Gaz nie drożeje...instalacje gazowe tanieją...a benzyna? Benzyma jest po to, by rano uruchomić moją bestię ( i tylko po to )

pozdrawiam

Mozna troche pojezdzic na benzynie. Wtryskiwacze sie odmula. Auto zobaczy, ze nie jestes dusigroszem wyzyskujacym je

Trzeba korzystac poki jest czas!!!

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
Mozna troche pojezdzic na benzynie. Wtryskiwacze sie odmula. Auto zobaczy, ze nie jestes dusigroszem wyzyskujacym je

Moja Cari, wie że ja kocham i że jej nie wyzyskuje .

Jeżdżę na benzynie tyle ile trzeba .Temperatura przełaczania na gaz (obecnie) 35 stopni.

Są tacy co uruchamiaja samochód od razu na gazie i pewnie by sie obrazili słyszac, że sa sknerami

Pozdrawiam