MotoNews.pl

Wymiana termostatu (wiem już było)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

studiując wcześniejsze posty na temat wymiany termostatu chciałbym sie upewnić czy biorę sie za to co trzeba
na fotce umieściłem mój typ poprawcie mnie jeśli źle myślę

i jeszcze pytanie czego mam nie zrobić żeby nie popsuć czegoś więcej czy jest tam coś szczególnego ???

jeśli tam go nie będzie to jak go mam włożyć ????

proszę o pomoc

POZDRAWIAM

dokładnie tam znajdziesz termostat Pamiętaj tylko żeby spuscic płyn z układu chłodzenia. Na boku masz 3 albo 4 śruby na klucz 10 albo 8. Odkręcasz ta obudowę i gotowe wsadzasz termostat i składasz

tak, właśnie tam znajdziesz termostat, obudowa jest z plastiku więc nie przesadź z dokręcaniem, a tak w nawiasie to co się dzieje, że chcesz wymieniać trmostat?

Rafał wogole nie ma termostatu

silnik słabo sie grzeję wskazówka ledwo sie podnosi wydaje mi sie ze jest na dużym obiegi i to jest powód długiego rozgrzewania a już nie mówię o nagrzaniu w aucie bo to graniczy z cudem może jak bym jechał do warszawy to pod łodzią miał bym ciepło

Cytat:
2009-01-29 13:39:41, RafalDG pisze:
silnik słabo sie grzeję wskazówka ledwo sie podnosi wydaje mi sie ze jest na dużym obiegi i to jest powód długiego rozgrzewania a już nie mówię o nagrzaniu w aucie bo to graniczy z cudem może jak bym jechał do warszawy to pod łodzią miał bym ciepło

objawy typowe, faktycznie wymiana termostatu potrzebna i nie ma się co ociągać, bo to że zimno w aucie to pikuś w porównaniu z niedogrzanym silnikiem.

ps. jak byś leciał do trójmiasta to napewno by się rozgrzał, a najlepiej latem

termostat wymieniony dzięki za wskazówki

a oto co było zamiast termostatu

fakt 3 śrubki miska na płyn i klucz 10mm (kilka rodzai) i po sprawie całość zajęła 30 min a jestem taki szczęśliwy jak bym złożył auto od podstaw

Ładny klapek

Uczymy się dzięki forum gratki