Jak podpiąć obrotomierz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam taki obrotek, chcę go podpiąć do maluszka tylko za bardzo niewiem jak mógłby mi ktoś pomóc? Kondensator już przelutowany

Z góry dzięki za pomoc. Pzdr Konrad

Wygląda jak obr z polda więc:
-najbardziej oddalony pin to masa
-środkowy- +12V
-ostatni- sygnał z cewki

odsylam do stronki digitech-a, przewin strone na sam dol
www.elektronika-motocyklowa.pl/samochodowe_fiat_126.html
patrzac na druga fotke, od lewej, sygnal, +, -

[ wiadomość edytowana przez: Termit dnia 2008-10-09 23:35:08 ]

według mnie to obrotek z DFa z okrągłych zegarow , a co do podłacznia to chyba DAWCY dał wszystko co potrzebne

Ok Dzieki!
Temat można usunąć

[ wiadomość edytowana przez: kondziorally1 dnia 2008-10-15 15:03:53 ]

Siema, podepnę się pod temat ponieważ mam takie oto pytanie:
Nie wiecie może czy obrotomierz z poloneza >>taki jak ten<< będzie działał z silnikiem 1108spi? (dodam że chciałem go podłączyć pod fabryczne wyjście na obrotomierz z kostki seicento- kabelek idzie z kompa o ile mnie pamięć nie myli) wie ktuś cuś Aha, skoro pytam o obrotomierz to od razu spytam o prędkościomierz- jak on wskazuje w konfiguracji ze skrzynką maluchową na kołach 13"- może ktoś zakładał do malca?

ja miałem pod cewkę - nie pod sterownik (obrotek od kanta) przy 1,2mpi,

Sory jesli jest gdzies to opisane, na ile moglem to forum przepatrzylem ale nie znalazlem.
Mam takie pytanko:

Czy sie da i jak podlaczyc obrotek do Eleganta.
Wszedzie jest napisane zeby do cewki a ja kurde mam maodul.

Poszukaj lepiej, bo ten temat był poruszany wiele razy. Podpinasz się pod biało czarny kabel przy cewce albo taki sam kolorystycznie przy nanoplexie przy wtyczce. Zamknijcie temat

Cytat:
2009-03-07 10:42:50, shabat pisze:
Poszukaj lepiej, bo ten temat był poruszany wiele razy. Podpinasz się pod biało czarny kabel przy cewce albo taki sam kolorystycznie przy nanoplexie przy wtyczce. Zamknijcie temat

Eeee, nie zamykajcie kto mi pomoże