Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2009-01-08 10:29:20 Dawno nie było chyba tematu wycieraczko spryskiwaczowego wiec zapodam ![]() Zaczelo sie od tego ze pozna jesienia (albo wczesna zima ![]() ![]() ![]() Wjechalem do garazu na dobe zeby sie plyn roztopil, dolalem troszku denaturatu na rozgrzewke, spryskiwacze ruszyly ale tylko na jeden dzien. Nastepnego dnia znowy zajechalem do cieplego garazu zeby wymienic spuscic stary plyn i wlac zimowy ale slysze ze pompka spryskiwaczy juz sie wogole nie odzywa, umarla ![]() Ciezko jezdzic bez plynu w taka pogode wiec kilka pytan: 1. Czy mamy gdzies bezpiecznik pompki spryskiwacza i warto go sprawdzic a ja nie zauwazylem takowego? 2. Jesli trzeba bedzie jednak wymienic pompke to gdzie taka szybko dostac w okolicy bo na allegro nie znalazlem? 3. Jak sie do tego ustrojstwa dostac bo czytalem wersje o błotnikach i nadkolach? 4. Ktos ma pomysl na niedzialajacy szybszy bieg wycieraczek? moze jakis przekaznik, bezpiecznik czy tez silniczek? |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-01-08 19:45:44 AD. 1 . Pompka jest na tym samym bezpieczniku co wycieraczki.
AD. 3 . Musisz odkręcić tylną część nadkola lewego przedniego koła żeby się dostać do zbiornika z pompką.
----------------- czasem tu zaglądam |
![]() el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2009-01-15 20:42:28 no i pompka spryskiwaczy kupiona i wymieniona
zeby bylo weselej po sciagnieciu nadkola zeby dostac sie do pojemnika i pompki trzeba bylo odkrecic zbiornik wyrownawczy plynu chlodzacego zeby dostac sie do gniazda zasialani pompki, naprawde pomyslowe ;> Swoja droga, co to za bidon schowany za nadkolem po stronie zderzaka? |
![]() ogotay Espero 1.8 CD, LPG Bytom | 2009-02-01 19:44:08 Podepnę się pod temat.
Padł mi dzisiaj w trasie spryskiwacz. Objawy są trzy. Po pierwsze płyn nie tryska na szybę. Po drugie nie słychać pracy pompki (co oczywiście tłumaczy pierwszy objaw). Po trzecie wycieraczki nie uruchamiają się w trakcie spryskiwania "na sucho" (biegi wycieraczek nie związane ze spryskiwaniem szyb działają normalnie). Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, czy prąd dociera do pompki (samochód mam bez ABS), ale zastanawiam się, problem nie leży raczej w przełączniku w kabinie. A może spalona pompka również daje brak ruchu wycieraczek? |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-02-02 09:54:45 ![]()
Czytajta ludzie posty od początku ![]() |
![]() ogotay Espero 1.8 CD, LPG Bytom | 2009-02-08 20:05:50 U mnie wymiana przełącznika wycieraczek załatwiła sprawę koszt 45 zł i 10 min. |