Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maciejb HF MEMBER Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2009-01-20 17:38:44 witam,
mam pytanie co mniej wiecej moze byc powodem ze przy ruszaniu z miejsca strasznie rzuca silnikiem, tak jakby skakal czy cos i strasznie to slychac na zewnatrz. dodam ze mialem wymieniane sprzeglo kompletnie jakis miesiac temu, czy to cos ze sprzeglem moze byc powodem tego? bo w sumie w zaleznosci jak szybko puszczam to wtedy albo mniej telepie albo bardziej... o co chodzi? tak poza tym silnik rowno chodzi i wogole w trakcie jazdy niczego takiego nie ma tylko przy ruszaniu... z gory dziekuje za podpowiedzi Hyundai Elantra 1.6 16V 1994r. |
arturvip Londyn | 2009-02-22 02:53:42 No cóż najprawdopodobniej pozoztawiono nie dokecony-e ementy-Poduszke skrzyni(?) radze oddac do sprawdzenia ![]() |
![]() maciejb HF MEMBER Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2009-02-23 10:26:40 no wyszlo ze poduszka na belce tylna jest do wymiany bo sie wychyla silnik do tylu.. ale... jak ruszalem z miejsca i opuscilem szybe to ewidentnie sluchac stukot metalu o metal a ta poduszka ktora jest do wymiany jest od gory peknieta i sparciala u dolu to czy to napewno poduszka a nie cos ze sprzeglem?
a gdzie jest poduszka od skrzyni bo chcialem zobaczyc czy z nia jest wszystko ok?? [ wiadomość edytowana przez: maciejb dnia 2009-02-23 10:28:22 ] |
![]() maciejb HF MEMBER Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2009-02-25 10:43:58 no i to nie poduszka, wymienilem i wychodzi na to ze cos z tarcza bo jak telepalo i stukalo tak nadal sie to dzieje i to na dodatek na rozgrzanym silniku dopiero sie tak zaczyna robic |
![]() maciejb HF MEMBER Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2009-03-04 08:55:43
no ja tez bede wlasnie niedlugo jechac na wymiane tarczy bo mam identycznie tak jak miales w Hondzie ![]() |