Sekwencja za szybko z pb na lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! moje auto przełącza sie z pb na lpg po przejechaniu 400m ,nie jest to zbyt wcześnie? teraz ok ale jak przyjdą mrozy? po przełączeniu na małych prędkościach jest ok ,ale jak przełączy sie przy dużej prędkości to po wciśnięciu sprzęgła auto gaśnie.proszę o podanie jakiegoś kierunku poszukiwań usterki ,chcę jechać do gaziarzy ale nie chce żeby mnie nie skroili na jakąś dużą kasę bo coś tam musieli niby wymienić,,,, a tak ogólnie auto śmiga że hej! spalanie gazu ok 9- 10 l peugeot partner 1,6 16v 109 koni ,gaz był już zamontowany , pozdrawiam

Podaj jaką masz instalację. Sterownik przełącza na gaz przy pewnej ustalonej i zaprogramowanej temperaturze. Z tego co wiem to powinno być ok 30 stopni C. Może masz ustawione mniej a może czujnik temperatury szwankuje.

To u Ciebie,po przejechaniu 400metrów przełącza,a u mnie na ssaniu,po 2 sekundach na postoju!!!Na ssaniu wejdzie na 1600 obr/min i przełącza na gaz.Podczas podłączenia i zgrywania map widziałem,że jest temp ustawiona na 25 st.i obr na 1600.Moja instalka to Stag 200 ,reduktor Tomasetto Artic oraz listwa Valtek czerwona 3 ohm.

witam !moja instalka to: reduktor lovato,zawór lovato,wielozawór tomasetto,obudowa wielozaworu tomasetto, centralka al-700 ,układ el. al-700 pozdrawiam

trzeba zmienić ustawienie w kompie , poprzez odpowiedni programik

witam ,dzięki za odp.mam nowe pytanie: czy mogę w razie potrzeby kilkakrotnie włączać i wył. lpg manualnie , nic się nie zepsuje? pozdrawiam

Cytat:
2008-10-13 19:12:19, romkle pisze:
witam ,dzięki za odp.mam nowe pytanie: czy mogę w razie potrzeby kilkakrotnie włączać i wył. lpg manualnie , nic się nie zepsuje? pozdrawiam

Nie.

witam! po wielu tygodniach spokoju nastał ogromny problem z lpg, dodam że instalacja nazywa sie PRINSS (tak słyszałem w warsztacie) a więc ,,, po przełączeniu na gaz zaczyna piszczeć że brakuje mi gazu (ale on oczywiście jest) jednak jak bardzo porządnie się rozgrzał to się przełączył ,zawiozłem autko do majstra i wszystko zostało sprawdzone w warsztacie ,przeczyszczone elektrozawory,wymienione filtry gazu,sprawdzona masa, jest jeszcze gorzej po 20 min grzania przełączył się tylko raz i oczywiście dzwięk brak gazu i autko pracuje na pb. , miał ktoś taki problem?? to prosze o odp . może pomogę tym jakoś moim gazownikom i naprowadzę ich na dobry tor. pozdrawiam

witam! usterka prawie usunięta!!!! nawaliło coś w reduktorze i szło zbyt duże ciśnienie gazu które nie pozwalało na otwarcie wtrysków,nowy zestaw naprawczy i będzie git!! albo nowy reduktor i też git ale drogo pozdrawiam..

Wszystko jest okey, ale nie do końca. Majster od gazu przy tych opisanych objawach powinien od razu zabrać się za reduktor. Opisane objawy to typowy przykład niestabilnej pracy reduktora spowodowany zanieczyszczeniem gęstymi frakcjami olejów prawdopodobnie parafinowych pozostających w reduktorze po odparowaniu gazu. Wystarczy przeczyszczenie (wymycie) ewentualnie wymiana membran jak są stwardniałe (zestaw naprawczy).

witam . dla zainteresowanych,auto odebrałem ,zasuwa aż miło ,tylko teraz rano po odpaleniu momentalnie przełącza się na lpg ,zastanawiam się czy on chociaż odpala na pb ?? jest możliwe żeby odpalał bezpośrednio na gazie?? pozdrawiam
ps' w kompie pokazuje że temp. przełączania jest 2O stopni a wam po jakim czasie przeskakuje na gaz? (sekwencja)

[ wiadomość edytowana przez: romkle dnia 2009-02-07 23:44:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: romkle dnia 2009-02-07 23:47:37 ]

witam.
zmien na wyxsza temp. przełaczania. jesli nie pomoxe to m asz domasowany czujnik temp. ktory jest w reduktorze.

Cytat:
2009-02-07 23:36:27, romkle pisze:
witam . dla zainteresowanych,auto odebrałem ,zasuwa aż miło ,tylko teraz rano po odpaleniu momentalnie przełącza się na lpg ,zastanawiam się czy on chociaż odpala na pb ?? jest możliwe żeby odpalał bezpośrednio na gazie?? pozdrawiam ps' w kompie pokazuje że temp. przełączania jest 2O stopni a wam po jakim czasie przeskakuje na gaz? (sekwencja) [ wiadomość edytowana przez: romkle dnia 2009-02-07 23:44:31 ] [ wiadomość edytowana przez: romkle dnia 2009-02-07 23:47:37 ]